پرش به محتوا

گیاهان دارویی در قرآن: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۳ اوت ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'ی‎ن' به 'ی‌ن'
جز (جایگزینی متن - 'می‎ک' به 'می‌ک')
جز (جایگزینی متن - 'ی‎ن' به 'ی‌ن')
خط ۳۷: خط ۳۷:
انتشارات فرهنگ مشرق‎زمین، ضمن ترجمه کتاب مذکور به فارسی در پایان هر فصل احادیث مربوطه به آن گیاه را از بین احادیث اهل‎بیت(ع) استخراج و ذکر نموده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
انتشارات فرهنگ مشرق‎زمین، ضمن ترجمه کتاب مذکور به فارسی در پایان هر فصل احادیث مربوطه به آن گیاه را از بین احادیث اهل‎بیت(ع) استخراج و ذکر نموده است<ref>ر.ک: همان</ref>.


در هر بخش، ابتدا اسم گیاه مورد نظر را آورده و در ادامه با آوردن نام علمی آن، اشارات و منابع قرآنی آن را ذکر می‎نماید؛ مثلاًدر ابتدای کتاب در مورد گیاه ترنجبین یا گزنگبین اشاره می‌کند که در سوره بقره آیه 57 آمده است که: «وَ ظَلَّلْنَا عَلَيْكُمُ الْغَمَامَ وَ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمُ الْمَنَّ وَ السَّلْوَى كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَ مَا ظَلَمُونَا وَ لٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ»؛‎ «و بر شما ابر را سایه‌‏گستر كردیم و بر شما «گزانگبین» و «بلدرچین» فروفرستادیم [و گفتیم:] «از خوراكی‎هاى پاکیزه‏‌اى كه به شما روزى داده‏ایم، بخورید» و [لى آنان] بر ما ستم نكردند، بلكه بر خویشتن ستم روا می‌‏داشتند».
در هر بخش، ابتدا اسم گیاه مورد نظر را آورده و در ادامه با آوردن نام علمی آن، اشارات و منابع قرآنی آن را ذکر می‌نماید؛ مثلاًدر ابتدای کتاب در مورد گیاه ترنجبین یا گزنگبین اشاره می‌کند که در سوره بقره آیه 57 آمده است که: «وَ ظَلَّلْنَا عَلَيْكُمُ الْغَمَامَ وَ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمُ الْمَنَّ وَ السَّلْوَى كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَ مَا ظَلَمُونَا وَ لٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ»؛‎ «و بر شما ابر را سایه‌‏گستر كردیم و بر شما «گزانگبین» و «بلدرچین» فروفرستادیم [و گفتیم:] «از خوراكی‎هاى پاکیزه‏‌اى كه به شما روزى داده‏ایم، بخورید» و [لى آنان] بر ما ستم نكردند، بلكه بر خویشتن ستم روا می‌‏داشتند».
<ref>ر.ک: متن کتاب، ص7</ref>.
<ref>ر.ک: متن کتاب، ص7</ref>.


خط ۴۴: خط ۴۴:
در ادامه به خواص این گیاه از زبان دانشمندان مختلف اشاره نموده است.
در ادامه به خواص این گیاه از زبان دانشمندان مختلف اشاره نموده است.


در پایان هر بخش، احادیثی را در موضوع همان گیاه ذکر نموده است؛ مثلاًدر مورد گیاه «منّ» احادیثی را از کتب مختلف روایی، ذکر می‌کند؛ چنان‎که از [[صحيح البخاري|صحیح بخاری]] نقل می‌کند که: از سعید بن زید روایت شده که پیامبر(ص) فرمود: کمأه (نوعی قارچ خوردنی) شبیه به من است و شیره‎ی آن دارویی برای معالجه دردهای چشم است. همچنین از کتاب «طب الأئمة» نقل می‎نماید که: از امام صادق(ع) روایت شده است که رسول خدا(ص) فرمود: «منّ»، هدیه‎ای می‎باشد از بهشت و آب آن موجب شفای چشم است<ref>ر.ک: همان، ص17</ref>.
در پایان هر بخش، احادیثی را در موضوع همان گیاه ذکر نموده است؛ مثلاًدر مورد گیاه «منّ» احادیثی را از کتب مختلف روایی، ذکر می‌کند؛ چنان‎که از [[صحيح البخاري|صحیح بخاری]] نقل می‌کند که: از سعید بن زید روایت شده که پیامبر(ص) فرمود: کمأه (نوعی قارچ خوردنی) شبیه به من است و شیره‎ی آن دارویی برای معالجه دردهای چشم است. همچنین از کتاب «طب الأئمة» نقل می‌نماید که: از امام صادق(ع) روایت شده است که رسول خدا(ص) فرمود: «منّ»، هدیه‎ای می‎باشد از بهشت و آب آن موجب شفای چشم است<ref>ر.ک: همان، ص17</ref>.


وی برای «منّ» یازده حدیث را ذکر نموده است.
وی برای «منّ» یازده حدیث را ذکر نموده است.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش