پرش به محتوا

ایران در زمان نادرشاه: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۴ نوامبر ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'ايران' به 'ایران'
جز (جایگزینی متن - 'رشید یاسمی، غلامرضا' به 'رشید ياسمی، غلامرضا')
جز (جایگزینی متن - 'ايران' به 'ایران')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۲۷: خط ۲۷:
}}
}}


'''ايران در زمان نادر شاه''' تألیف على‌اصغر عبداللهى است كه در بردارنده خلاصه 7 كتاب از نويسندگان مختلف درباره نادرشاه، پادشاه ايرانى است كه به زبان فارسی تألیف شده است.
'''ایران در زمان نادر شاه''' تألیف على‌اصغر عبداللهى است كه در بردارنده خلاصه 7 كتاب از نويسندگان مختلف درباره نادرشاه، پادشاه ایرانى است كه به زبان فارسی تألیف شده است.


== انگيزه تألیف ==
== انگيزه تألیف ==




مؤلف می‌گوید كه سال‌ها بود كه دلم مى خواست كتابى جامع از مطالبى كه پيرامون زندگى و تاريخ دوران حيات نادرشاه نوشته شده است، تدارکببينم و با استناد به نوشته‌هاى معتبر، تاريخ مجموعه‌اى كامل از وقايع و حوادث ايام دوران زندگى يكى از بزرگان تاريخ ايران زمين را يك جا فراهم آورم... پيش از آن طى سال‌ها مطالبى را كه پيرامون زندگى و دولت نادرشاه در كتاب‌ها و نشريات مختلف عرضه مى‌شد، مى‌خواندم و به اميد روزى كه بتوانم از آنها استفاده كنم، آرشيوى نسبتا كامل را فراهم آوردم... صلاح ديدم كه مطالب صحيح و جذاب را به زبانى ساده و شوق انگيز ارائه كنم تا كسانى كه به تاريخ دلاورى‌هاى مردان اين مرز و بوم علاقه‌مند هستند، آسانتر بتوانند از اين مطالب لذت ببرند.
مؤلف می‌گوید كه سال‌ها بود كه دلم مى خواست كتابى جامع از مطالبى كه پيرامون زندگى و تاريخ دوران حيات نادرشاه نوشته شده است، تدارکببينم و با استناد به نوشته‌هاى معتبر، تاريخ مجموعه‌اى كامل از وقايع و حوادث ايام دوران زندگى يكى از بزرگان تاريخ ایران زمين را يك جا فراهم آورم... پيش از آن طى سال‌ها مطالبى را كه پيرامون زندگى و دولت نادرشاه در كتاب‌ها و نشريات مختلف عرضه مى‌شد، مى‌خواندم و به اميد روزى كه بتوانم از آنها استفاده كنم، آرشيوى نسبتا كامل را فراهم آوردم... صلاح ديدم كه مطالب صحيح و جذاب را به زبانى ساده و شوق انگيز ارائه كنم تا كسانى كه به تاريخ دلاورى‌هاى مردان اين مرز و بوم علاقه‌مند هستند، آسانتر بتوانند از اين مطالب لذت ببرند.


==ساختار==
==ساختار==
كتاب؛ شامل 7 بخش از نوشته‌هاى نويسندگان مخلتلف درباره تاريخ ايران در زمان نادرشاه مى‌باشد. اين بخش‌ها شامل تاريخ ايران در زمان نادرشاه از ديدگاه مينورسكى، نادرشاه از ديدگاه تاريخ نادرشاه افشار، نوشته جيمز فريزر كه ترجمه ناصرالملك مى‌باشد. نادر شاه از ديدگاه مورخ‌الدوله سپهر، نادرشاه از ديدگاه تاريخ ايران نوشته سرجان ملكم، نادرشاه از ديدگاه پطروشفسكى، نادرشاه از ديدگاه لكهارت و نادرشاه از ديدگاه سرپرسى سايكس مى‌باشد.
كتاب؛ شامل 7 بخش از نوشته‌هاى نويسندگان مخلتلف درباره تاريخ ایران در زمان نادرشاه مى‌باشد. اين بخش‌ها شامل تاريخ ایران در زمان نادرشاه از ديدگاه مينورسكى، نادرشاه از ديدگاه تاريخ نادرشاه افشار، نوشته جيمز فريزر كه ترجمه ناصرالملك مى‌باشد. نادر شاه از ديدگاه مورخ‌الدوله سپهر، نادرشاه از ديدگاه تاريخ ایران نوشته سرجان ملكم، نادرشاه از ديدگاه پطروشفسكى، نادرشاه از ديدگاه لكهارت و نادرشاه از ديدگاه سرپرسى سايكس مى‌باشد.


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==
تاريخ ايران در زمان نادرشاه نوشته مينورسكى، صورت نخستين يك مقاله‌اى بوده است كه مؤلف براى درج در دائرةالمعارف اسلامى نوشته بوده است. وى اقرار مى‌كند كه خيلى بيش از حدى است كه براى ترجمه احوال نادرشاه در آن كتاب بزرگ بين المللى معين شده بود و از اين رو نگارنده به تلخيص آن پرداخته و قريب يك ثلث مندرجات آن را در دايرةالمعارف منتشر كرده است. اين تلخيص موجب حذف نكاتى اساسى شد كه براى تهيه آن زحمت بسيار كشيده شده بود.
تاريخ ایران در زمان نادرشاه نوشته مينورسكى، صورت نخستين يك مقاله‌اى بوده است كه مؤلف براى درج در دائرةالمعارف اسلامى نوشته بوده است. وى اقرار مى‌كند كه خيلى بيش از حدى است كه براى ترجمه احوال نادرشاه در آن كتاب بزرگ بين المللى معين شده بود و از اين رو نگارنده به تلخيص آن پرداخته و قريب يك ثلث مندرجات آن را در دايرةالمعارف منتشر كرده است. اين تلخيص موجب حذف نكاتى اساسى شد كه براى تهيه آن زحمت بسيار كشيده شده بود.


در مورد تاريخ نادرشاه مخصوصا، مهم‌ترين منابع تاكنون ترجمه تاريخ نادرى بوده است كه در سال 1770 ترجمه شده و از امروز به كلى از اعتبار افتاده است، از اين رو نگارنده در هر حال به اصل منابع رجوع كرده و اساس تحقيقات را بر آن استوار نموده است.
در مورد تاريخ نادرشاه مخصوصا، مهم‌ترين منابع تاكنون ترجمه تاريخ نادرى بوده است كه در سال 1770 ترجمه شده و از امروز به كلى از اعتبار افتاده است، از اين رو نگارنده در هر حال به اصل منابع رجوع كرده و اساس تحقيقات را بر آن استوار نموده است.
۶۱٬۱۸۹

ویرایش