پرش به محتوا

نهج‌البلاغة (تحقیق عطاردی قوچانی): تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۱۴ اوت ۲۰۱۷
جز
جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف'
جز (جایگزینی متن - 'حضرت امير' به 'حضرت امير ')
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف')
خط ۶۹: خط ۶۹:
3-گردآورندگان فرمايشات على(ع)
3-گردآورندگان فرمايشات على(ع)


قبل از [[شریف‌الرضی، محمد بن حسین|سيد رضى]]، گروهى از محدثان شيعى و سنى و اديبان آن‌ها، از همان قرن نخست هجرى به نقل خطب و رسائل حرت در مجموعه‌هايى ويژه يا ضمن كتبى پرداخته‌اند و گروه بسيارى از ايشان در قرن اول تا سوم هجرى مى‌زيسته‌اند و اين مجموعه‌ها را با نام خطب [[علی بن ابی‎طالب(ع)، امام اول|اميرالمومنين على(ع)]]  تدوين مى‌نموده‌اند. اما از آنجا كه ما جز از طريق كتب رجال و ادب بدين مجموعه‌ها دسترسى نداريم، مصحح به يادكرد هفتاد تن از ايشان كه پيش از [[شریف‌الرضی، محمد بن حسین|سيد رضى]]، مولف نهج‌البلاغه، مى‌زيسته‌اند، پرداخته كه در رساله‌اى جداگانه توسط موسسه نهج‌البلاغه منتشر شده است.
قبل از [[شریف‌الرضی، محمد بن حسین|سيد رضى]]، گروهى از محدثان شيعى و سنى و اديبان آن‌ها، از همان قرن نخست هجرى به نقل خطب و رسائل حرت در مجموعه‌هايى ويژه يا ضمن كتبى پرداخته‌اند و گروه بسيارى از ايشان در قرن اول تا سوم هجرى مى‌زيسته‌اند و اين مجموعه‌ها را با نام خطب [[علی بن ابی‎طالب(ع)، امام اول|اميرالمومنين على(ع)]]  تدوين مى‌نموده‌اند. اما از آنجا كه ما جز از طريق كتب رجال و ادب بدين مجموعه‌ها دسترسى نداريم، مصحح به يادكرد هفتاد تن از ايشان كه پيش از [[شریف‌الرضی، محمد بن حسین|سيد رضى]]، مؤلف نهج‌البلاغه، مى‌زيسته‌اند، پرداخته كه در رساله‌اى جداگانه توسط موسسه نهج‌البلاغه منتشر شده است.


4-گردآورى نهج البلاغه
4-گردآورى نهج البلاغه
خط ۷۷: خط ۷۷:
5- اجازات نهج‌البلاغه
5- اجازات نهج‌البلاغه


مصحح با اشاره به اينكه در زمان‌هاى قديم كه وسائل طبع و نشر، مانند امروز فراهم نبود، مولفان كتاب‌ها و رساله‌هاى خود را بر راويان و شاگردان خويش قرائت مى‌نمودند و ايشان به كتابت آن اقدام مى‌نمودند و با دريافت اجازه و توقيع از طرف مولف، به نشر آن اقدام مى‌كردند، به اسامى كسانى كه مولف نهج‌البلاغه روايت كتاب خويش را بديشان، كه همگى جزء مشاهير و بزرگان هستند، اجازه داده اشاره مى‌نمايد.
مصحح با اشاره به اينكه در زمان‌هاى قديم كه وسائل طبع و نشر، مانند امروز فراهم نبود، مؤلفان كتاب‌ها و رساله‌هاى خود را بر راويان و شاگردان خويش قرائت مى‌نمودند و ايشان به كتابت آن اقدام مى‌نمودند و با دريافت اجازه و توقيع از طرف مؤلف، به نشر آن اقدام مى‌كردند، به اسامى كسانى كه مؤلف نهج‌البلاغه روايت كتاب خويش را بديشان، كه همگى جزء مشاهير و بزرگان هستند، اجازه داده اشاره مى‌نمايد.


6- موضوعات نهج‌البلاغه
6- موضوعات نهج‌البلاغه
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش