پرش به محتوا

عناية الأصول في شرح كفاية الأصول: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'كفاية الأصول' به 'كفاية الأصول '
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'كفاية الأصول' به 'كفاية الأصول ')
خط ۴۵: خط ۴۵:
'''عناية الأصول'''، تأليف سيد مرتضى حسينى يزدى فيروزآبادى، از علماى قرن حاضر و از دانشمندان و اساتيد برجستۀ حوزه‌هاى علميّۀ نجف اشرف و قم.
'''عناية الأصول'''، تأليف سيد مرتضى حسينى يزدى فيروزآبادى، از علماى قرن حاضر و از دانشمندان و اساتيد برجستۀ حوزه‌هاى علميّۀ نجف اشرف و قم.


اين كتاب در شرح «كفاية الأصول» [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|آخوند خراسانى]] است. مؤلف در اين كتاب شرحى جامع از مطالب پيچيده و مشكل كفايه آورده است. اين كتاب از بهترين شرح‌هايى است كه بر كفايه نگاشته شده و بسيار مورد توجه و عنايت طلاب و فضلاى حوزه‌هاى علميّۀ قم و نجف قرار گرفته است.
اين كتاب در شرح «[[كفاية الأصول]] » [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|آخوند خراسانى]] است. مؤلف در اين كتاب شرحى جامع از مطالب پيچيده و مشكل كفايه آورده است. اين كتاب از بهترين شرح‌هايى است كه بر كفايه نگاشته شده و بسيار مورد توجه و عنايت طلاب و فضلاى حوزه‌هاى علميّۀ قم و نجف قرار گرفته است.


== اهميت ==
== اهميت ==




سيد مرتضى حسينى فيروزآبادى - مؤلف كتاب - از شاگردان آیت‌الله ميرزا ابوالحسن مشكينى و آیت‌الله حاج ميرزا على ايروانى، دو تن از شاگردان برجستۀ [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|آخوند خراسانى]] بوده و خود نيز بيش از 6 دوره كتاب كفاية الأصول را تدريس نموده و از اساتيد برجستۀ حوزه‌هاى علميّۀ نجف اشرف و قم به شمار مى‌آمد.
سيد مرتضى حسينى فيروزآبادى - مؤلف كتاب - از شاگردان آیت‌الله ميرزا ابوالحسن مشكينى و آیت‌الله حاج ميرزا على ايروانى، دو تن از شاگردان برجستۀ [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|آخوند خراسانى]] بوده و خود نيز بيش از 6 دوره كتاب [[كفاية الأصول]]  را تدريس نموده و از اساتيد برجستۀ حوزه‌هاى علميّۀ نجف اشرف و قم به شمار مى‌آمد.


كتاب حاضر بسيار مورد استقبال طلاب فاضل و علماى حوزه‌هاى علميّه قرار گرفته و يكى از شرح‌هاى مهمى است كه براى شرح و توضيح ديدگاه‌هاى [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|آخوند خراسانى]] در كفاية الأصول مورد مراجعه قرار مى‌گيرد.
كتاب حاضر بسيار مورد استقبال طلاب فاضل و علماى حوزه‌هاى علميّه قرار گرفته و يكى از شرح‌هاى مهمى است كه براى شرح و توضيح ديدگاه‌هاى [[آخوند خراسانی، محمدکاظم بن حسین|آخوند خراسانى]] در [[كفاية الأصول]]  مورد مراجعه قرار مى‌گيرد.


== ساختار و گزارش محتوا ==
== ساختار و گزارش محتوا ==
خط ۷۵: خط ۷۵:
سيد مرتضى حسينى در مقدمۀ كتاب اين گونه به معرفى كتاب خود پرداخته است:
سيد مرتضى حسينى در مقدمۀ كتاب اين گونه به معرفى كتاب خود پرداخته است:


«إن هذه تعليقة علقتها على كفاية الأصول... و ليعلم أنه لا تدع هذه التعليقة مشكلة في الكفاية إلا و قد حلتها و لا معضلة إلا و أوضحتها، بل و تتكفل هي حل مطالب شيخنا الأنصاري أيضاً - أعلى الله مقامه -... كل ذلك بعبارات واضحة جلية خالية عن الإطناب الممل و الإيجاز المخل رجاء أن ينتفع بها عموم الطلاب و المشتغلين...»
«إن هذه تعليقة علقتها على [[كفاية الأصول]] ... و ليعلم أنه لا تدع هذه التعليقة مشكلة في الكفاية إلا و قد حلتها و لا معضلة إلا و أوضحتها، بل و تتكفل هي حل مطالب شيخنا الأنصاري أيضاً - أعلى الله مقامه -... كل ذلك بعبارات واضحة جلية خالية عن الإطناب الممل و الإيجاز المخل رجاء أن ينتفع بها عموم الطلاب و المشتغلين...»


يعنى: «اين تعليقه‌اى است كه بر كتاب كفاية الأصول نگاشته‌ام. اين تعليقه مشكلى در مطالب كفايه باقى نمى‌گذارد؛ مگر آنكه آن را حل نموده و عبارت پيچيده‌اى را رها نكرده، مگر آنكه آن را روشن و واضح مى‌سازد. علاوه بر آن اين كتاب عهده‌دار شرح ديدگاه‌هاى اصولى [[انصاری، مرتضی بن محمدامین|شيخ انصارى]] - أعلى الله مقامه - نيز مى‌باشد... اين كتاب با عباراتى روشن و روان بدون هيچ گونه تفصيل بيهوده كه موجب خستگى گردد و يا خلاصه‌گويى زياده از حد، كه موجب اخلال در مقصود و ادا نشدن حق مطلب گردد، مى‌باشد. به اميد آن كه عموم طلاب و كسانى كه مشغول فراگيرى علوم و معارف اسلامى مى‌باشند از آن بهره‌مند گردند...»
يعنى: «اين تعليقه‌اى است كه بر كتاب [[كفاية الأصول]]  نگاشته‌ام. اين تعليقه مشكلى در مطالب كفايه باقى نمى‌گذارد؛ مگر آنكه آن را حل نموده و عبارت پيچيده‌اى را رها نكرده، مگر آنكه آن را روشن و واضح مى‌سازد. علاوه بر آن اين كتاب عهده‌دار شرح ديدگاه‌هاى اصولى [[انصاری، مرتضی بن محمدامین|شيخ انصارى]] - أعلى الله مقامه - نيز مى‌باشد... اين كتاب با عباراتى روشن و روان بدون هيچ گونه تفصيل بيهوده كه موجب خستگى گردد و يا خلاصه‌گويى زياده از حد، كه موجب اخلال در مقصود و ادا نشدن حق مطلب گردد، مى‌باشد. به اميد آن كه عموم طلاب و كسانى كه مشغول فراگيرى علوم و معارف اسلامى مى‌باشند از آن بهره‌مند گردند...»


اين كتاب با سبكى روان به شرح و بسط موضوعات و مباحث كفايه پرداخته است.
اين كتاب با سبكى روان به شرح و بسط موضوعات و مباحث كفايه پرداخته است.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش