پرش به محتوا

حاشية الشيخ المظفر علی المكاسب: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'مولف' به 'مؤلف ')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۷: خط ۴۷:




علامه محقق آیت‌الله شيخ [[مظفر، محمدرضا|محمد رضا مظفر]] قدس سره
'''حاشية الشيخ المظفر علی المكاسب''' تألیف علامه محقق آیت‌الله شيخ [[مظفر، محمدرضا|محمد رضا مظفر]] قدس سره


==درباره كتاب==
==درباره كتاب==




1- حاشية خيارات: اين بخش عبارت است از دفترى در قطعه بزرگ كه در صفحه اولش نام آن آمده و پس از آوردن محتويات حاشيه را ذكر كرده.
#حاشية خيارات: اين بخش عبارت است از دفترى در قطعه بزرگ كه در صفحه اولش نام آن آمده و پس از آوردن محتويات حاشيه را ذكر كرده.
 
#حاشية بيع: اين بخش مجموعه أوراقى است نا منظم كه حاشيه بر قسم بزرگى از كتاب بيع شيخ أنصارى قدّس سرّه را تشكيل مى‌دهد، گويا برخى از آن‌ها چك نويسند چرا كه در آنها خط خوردگى و حذف بسيار به چشم مى‌خورد، گفتنى است كه در كتاب‌هايى كه در آنها به شرح حال ايشان پرداخته شده اين اثر از تأليفات و آثار ايشان شمرده نشده، اما با توجه به قرائن و مؤيداتى كه وجود دارد مى‌توان گفت اين اثر منسوب به ايشان است:
2- حاشية بيع: اين بخش مجموعه أوراقى است نا منظم كه حاشيه بر قسم بزرگى از كتاب بيع شيخ أنصارى قدّس سرّه را تشكيل مى‌دهد، گويا برخى از آن‌ها چك نويسند چرا كه در آنها خط خوردگى و حذف بسيار به چشم مى‌خورد، گفتنى است كه در كتاب‌هايى كه در آنها به شرح حال ايشان پرداخته شده اين اثر از تأليفات و آثار ايشان شمرده نشده، اما با توجه به قرائن و مؤيداتى كه وجود دارد مى‌توان گفت اين اثر منسوب به ايشان است:
#:قرينه از اين قرار است كه خود شيخ رحمه الله در ابتداى حاشية خيارات، وقتى كه فرق ميان مصدر و اسم مصدر را بيان ميكنند بر اين مطلب صراحت دارند، عبارت ايشان در آنجا اينگونه است: «كما أوضحنا ذلك فى أول البيع فراجع»،(مراجعه شود به حاشيه خيارات) اگر به آن صفحات در حاشيه بيع مراجعه كنيد بحث مفصلى درباره تفاوت ميان مصدر و اسم مصدر را خواهيد يافت، همچنين در بحث خيارات مطلبى را به بحث معاطاة حواله ميدهند و مى‌گويند:«قد تقدم منا فى المعاطاة و غيرها».
 
#:گذشته از اينكه اين نوشته‌ها به خط خود ايشان و در ميان برگه‌هاى ايشان بوده، و در شيوه نگارش نيز با نوشته‌هاى ديگر ايشان يكى است.  
قرينه از اين قرار است كه خود شيخ رحمه الله در ابتداى حاشية خيارات، وقتى كه فرق ميان مصدر و اسم مصدر را بيان ميكنند بر اين مطلب صراحت دارند، عبارت ايشان در آنجا اينگونه است: «كما أوضحنا ذلك فى أول البيع فراجع»،(مراجعه شود به حاشيه خيارات) اگر به آن صفحات در حاشيه بيع مراجعه كنيد بحث مفصلى درباره تفاوت ميان مصدر و اسم مصدر را خواهيد يافت، همچنين در بحث خيارات مطلبى را به بحث معاطاة حواله ميدهند و مى‌گويند:«قد تقدم منا فى المعاطاة و غيرها».
#:ناگفته نماند كه بخش پايانى حاشيه بيع كه از شرائط عوضين آغاز مى‌شود در سال 1361 ه نوشته شده، و اين پس از كتابت حاشيه خيارات در تاريخ 1352 ه است.
 
گذشته از اينكه اين نوشته‌ها به خط خود ايشان و در ميان برگه‌هاى ايشان بوده، و در شيوه نگارش نيز با نوشته‌هاى ديگر ايشان يكى است.  
 
ناگفته نماند كه بخش پايانى حاشيه بيع كه از شرائط عوضين آغاز مى‌شود در سال 1361 ه نوشته شده، و اين پس از كتابت حاشيه خيارات در تاريخ 1352 ه است.


==روش تحقيق==
==روش تحقيق==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش