کتاب مقدس و اقتدار خدا: گذار از مجادلات درباره کتاب مقدس به سوی درکی نو از اقتدار و حجیت آن

    از ویکی‌نور
    کتاب مقدس و اقتدار خدا: گذار از مجادلات درباره کتاب مقدس به سوی درکی نو از اقتدار و حجیت آن
    کتاب مقدس و اقتدار خدا: گذار از مجادلات درباره کتاب مقدس به سوی درکی نو از اقتدار و حجیت آن
    پدیدآورانرایت، نیکلاس تامس (نویسنده) آقامالیان، میشل (مترجم)
    ناشربی‌نا
    مکان نشربی‌جا
    کد کنگره
    ‏BS 475/۲/ر۲/ک۲

    کتاب مقدس و اقتدار خدا: گذار از مجادلات درباره کتاب مقدس به سوی درکی نو از اقتدار و حجیت آن تألیف نیکلاس تامس رایت، ترجمه میشل آقامالیان، دکتر نیکلاس تامس رایت (متولد 1948 م.) اسقفِ کلیسای انگلیکن دارُم در انگلستان و دارای دو مدرک دکتری، یکی در فلسفه و دیگری در الهیات است؛ وی همچنین مدعی به عنوان سخن‌ران و مدرس، دانشگاه‌های بزرگ دنیا همچون آکسفورد، مگ‌گیل و...فعالیت داشته است. از آنجا که مؤلف خود مسیحی است، مخاطبان کتاب نیز بیشتر مسیحیان هستند.

    این اثر یک پیش‌گفتار هشت فصل دارد.

    مؤلف در پیش‌گفتار، ضمن بررسی رابطه کتاب مقدس با حوزه‌های مختلف دینی، نقش آن را در تاریخ کلیسا بررسی کرده است؛ وی همچنین به چگونگی درک‌ها از این نقش‌ها، با توجه به تأثیرات فرهنگ معاصر پرداخت است.

    در فصل اول موضوع اقتدار کتاب مقدس، به عنوان بخشی از اقتدار الهی در معنی گسترده آن از نظر می‌گذرد.

    در فصل دوم موضوع پادشاهی یا فرمانروایی خداوند در عهد عتیق و ارتباط آن با قوم اسرائیل بررسی شده است.

    فصل سوم به رابطه عیسی و کتاب مقدس اختصاص دارد و نویسنده بر آن است که باید عیسی(ع) را براساس کتاب مقدس و با توجه به چارچوبی درک کنیم که به آن تعلق دارد.

    در فصل چهارم عملکرد کتاب مقدس، یا به تعبیر دقیق‌تر، عملکرد اقتدار خدا از طریق کتاب مقدس در دوران رسول بررسی شده و در فصل‌های پنجم و ششم به سیر تاریخی این معنا، طی شانزده قرن حیات کلیسا ـ با همه فراز و فرودهایش ـ پرداخته می‌شود. در فصل هفتم به مواردی از قرائت‌های نادرست از کتاب مقدس چه در میان محافظه‌کاران و چه در میان لیبرال‌ها اشاره می‌شود.

    در آخرین بخش، نگارنده پیشنهادهای عملی تأمل‌برانگیزی را برپایه احیای جایگاه کتاب مقدس در حیات کلیسا و زندگی مؤمنان مطرح می‌سازد و تأکید می‌کند که رهبران و خادمان و معلمان کلیسا باید ذهنی باز و پذیرا در زمینه تفسیر کتاب مقدس داشته باشند، اما در همان حال باید به کتاب مقدس وفادار بمانند و تحت اقتدار خدا زندگی کنند.

    مؤلف در انتهای کتاب، بخش کوچکی به عنوان ضمیمه با موضوع منابع جدید درباره کتاب مقدس و مطالعه و بررسی آن گنجانده که قابل توجه است. [۱]


    پانويس

    1. ر.ک: شرفایی، محسن، ص11-12


    منابع مقاله

    شرفایی، محسن، رمضانعلی ایزانلو، محمدحسین محمدپور، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان، مشهد، بنیاد پژوهشهای اسلامی، 1391ش.

    وابسته‌ها