چپ رادیکال در ایران: انقلابیون مارکسیست ایرانی، تشکیل و تکامل سازمان فدائیان خلق 1355-1343

    از ویکی‌نور
    چپ رادیکال در ایران
    چپ رادیکال در ایران: انقلابیون مارکسیست ایرانی، تشکیل و تکامل سازمان فدائیان خلق 1355-1343
    پدیدآورانرهنما، علی (نویسنده) پرندوش، پوریا (مترجم)
    ناشرنگاه معاصر
    مکان نشرتهران
    سال نشر۱۴۰۱
    موضوعانقلابیا‌ن‌ - ایران‌ arIC - seiranoituloveR,کمونیسم‌ - ایران‌ arIC - msinummoC,ایران‌ - سیا‌ست‌ و حکومت‌ citiloPC dna tnemnrevog - narI
    کد کنگره
    ‏DSR۱۱۳/ر۹د۷ ۱۴۰۱

    چپ رادیکال در ایران: انقلابیون مارکسیست ایرانی، تشکیل و تکامل سازمان فدائیان خلق 1355-1343 تألیف علی رهنما، ترجمه پوریا پرندوش، تاریخ ایران به واقع پر از شرح رخدادهایی است که دسترسی به ریشه‌های فکری و تبیین آن‌ها نادیده گرفته شده است. کتاب حاضر کوشیده تا نسبت فدائیان را با وضع موجود خودشان نشان دهد، ریشه‌های فکری آن‌ها را بکاود و چیستی‌ها را در کنار چرایی‌ها بنشاند.

    معرفی کتاب

    تاریخ معاصر ایران پر از دوره‌هایی است که ایرانی‌ها در آن متفرق و پراکنده بوده‌اند. تأثیر اجتماعی و اهمیت این دوره‌ها اغلب در بحث‌های داغ، تبادل نظرها و قضاوت‌هایی نمود پیدا می‌کند که سال‌ها و یا دهه‌های بعد صادر شده است. اگر پس از نیم قرن ایرانی‌ها هنوز درباره‌ی مزایا و نقص ها یا اقدامات متعاقب برخی جریان‌ها گفت و گو می‌کنند، به معنای این است که آن برهه‌ی تاریخی تأثیر خود را برذهنیت اجتماعی نسل‌های آینده گذاشته است.

    نقشه برداری درست از چنین دوره‌هایی روندی مداوم و در جریان است اما این مسئله نیازمند کوشش‌های دامنه دار تاریخدان‌هایی است که این تحولات را با حساسیت‌ها و چشم اندازهای مربوط و مصالح پژوهشی می‌نگرند. در مراحل مقدماتی چنین تاریخ‌نگاری‌هایی، تنها بخشی‌هایی از زمینه‌های تاریخی می‌تواند آشکار شود. نقشه برداری نهایی به موقع خود و پس از تحقیقات بیش‌تر و روشن تر شدن قضایا قابل انجام است.

    تاریخ انقلابیون مارکسیست ایرانی، فدائیان، موضوع این پژوهش است. اینکه از کجا آمدند، به دنبال چه چیزی بودند و چگونه موفق شدند. بنابراین در نوشتار حاضر تأکید بر سال‌های شکل‌گیری این گروه‌های سیاسی است که برای ایجاد تحول به مبارزه‌ی مسلحانه به عنوان روشی برای مبارزه روی آوردند. این پژوهش به بررسی منشأ شکل گیری، تکامل، تعامل و فرایندی می‌پردازد که طی آن، دو گروه با هم ادغام شدند تا چریک‌های فدایی خلق را در اواسط سال 1349 تشکیل دهند و در ادامه فعالیت‌های فدائیان تا تابستان سال 1355 را مورد بررسی قرار می‌دهد. مطالب در 29 شماره دسته‌بندی شده است.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها