پژوهشی در آرمان پارسایی در ایران

    از ویکی‌نور
    پژوهشی در آرمان پارسایی در ایران
    پژوهشی در آرمان پارسایی در ایران
    پدیدآورانوح‍ی‍دی‌، ح‍س‍ی‍ن‌ (نويسنده)
    سال نشر1355ش
    چاپ3
    موضوعزردشتی - اخلاق زردشتی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL۱۵۷۱/و۳/پ۴۶
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    پژوهشی در آرمان پارسایی در ایران، تألیف حسین وحیدی، کوشیده برخی از اندیشه‌های فلسفی و آرمان اشوزرتشت را تبیین و بررسی کند.

    کتاب دربردارنده پنج فصل است: در فصل اول، با عنوان «آرمان و بلای بی‌آرمانی» نویسنده، یکی از بزرگ‌ترین بلای امروزی جامعه را، نبود یک آرمان یکدست که تراویده فرهنگ ملی باشد، می‌داند و به برخی از دشواری‌های پیروی از آرمان‌های جهان غرب اشاره می‌کند.

    نویسنده در فصل دوم، به معرفی آرمان پارسایی و چیستی پارسایی و نیز نارسایی‌های آرمان‌های ایرانی می‌پردازد و پس از این مقدمات، با بیان اینکه آرمان پارسایی در ایران بر پایه اندیشه فلسفه اشوزرتشت، اندیشمند و فلیسوف بزرگ ایران استوار شده، پایه این آرمان‌ها را از جهت فلسفی در هفت مورد بیان کرده که به این شرح است: یگانگی هستی، جاودانگی و یگانگی ماده و روان، تکامل، عامل حرکت، مقصد زندگی انسان و جوامع انسانی، آزادی اراده و شناخت هستی. وی از میانه فصل دوم تا پنجم، به بررسی و تبیین این موارد هفت‌گانه می‌پردازد و در فصل پایانی، چکیده مطالب را می‌آورد. به گفته نویسنده، تکامل انسان و جوامه انسانی که از طریق پیکار «سپند مینو» و «اهریمن» عملی می‌گردد، بر هفت پایه که امشاسپندان‌اند، استوار است[۱].


    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص272-273

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها