پرش به محتوا

زندگانی علی بن الحسین علیهماالسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)'
جز (جایگزینی متن - 'امام سجاد(ع)' به 'امام سجاد (ع)')
جز (جایگزینی متن - ' (ع)' به '(ع)')
خط ۱۹: خط ۱۹:
|-
|-
|موضوع  
|موضوع  
|data-type='subject'|علی بن حسین (ع)، امام چهارم، 38 - 94ق.
|data-type='subject'|علی بن حسین(ع)، امام چهارم، 38 - 94ق.
|-
|-
|ناشر  
|ناشر  
خط ۴۸: خط ۴۸:
- از ميان همه نوشته‌ها آن را گزيده‌ام كه تاريخ درست يا نزديك به درست را ضبط كرده است.
- از ميان همه نوشته‌ها آن را گزيده‌ام كه تاريخ درست يا نزديك به درست را ضبط كرده است.


همچنين فهرست توصيفى مطالب كه به‌راحتى مى‌توان به محتواى هر بخشى و نظريات نويسنده پيرامون موضوع پى برد و نيز فهرست واژگان، نثر شيوا، ترجمه روان و به‌دور از ابهام از آيات شريفه قرآن و احاديث معصومين(ع) و اشعار شاعران، از امتيازات ارزشمند آثار وى است.نويسنده طبق مشى و سنت خود در هر قطعه‌اى از زندگى [[امام سجاد (ع)]] سعى كرده تا پس از نقل روايت‌ها و اقوال مختلف با تحليل و استدلال بر اسناد تاريخى به قضاوت بنشيند و آنچه را صحيح و يا نزديك به صحيح و يا به‌كلى اشتباه است، نمايان كند؛ آن‌هم با حساسيتى فراوان كه گويا خود را هم در برابر آنچه گذشته است، مسئول و امانت‌دار مى‌داند و هم در برابر آنچه كه از كژى‌ها و نادرستى‌ها نبايد در دامن تاريخ و تاريخ‌نگارى به وقوع بپيوندد. به همين لحاظ، با سبكى نو و جالب توجه، مطلع هر قطعه را با آنچه خود پس از تجزيه و تحليل به‌درستى يافته است، با آيه‌اى از آيات قرآن كريم آغاز كرده است و به‌خوبى مى‌توان روح آنچه را در آن حادثه يا موضوع تاريخى يافته است، از آيه‌اى كه در ابتداى آن مطلب نگاشته است، دريافت.
همچنين فهرست توصيفى مطالب كه به‌راحتى مى‌توان به محتواى هر بخشى و نظريات نويسنده پيرامون موضوع پى برد و نيز فهرست واژگان، نثر شيوا، ترجمه روان و به‌دور از ابهام از آيات شريفه قرآن و احاديث معصومين(ع) و اشعار شاعران، از امتيازات ارزشمند آثار وى است.نويسنده طبق مشى و سنت خود در هر قطعه‌اى از زندگى [[امام سجاد(ع)]] سعى كرده تا پس از نقل روايت‌ها و اقوال مختلف با تحليل و استدلال بر اسناد تاريخى به قضاوت بنشيند و آنچه را صحيح و يا نزديك به صحيح و يا به‌كلى اشتباه است، نمايان كند؛ آن‌هم با حساسيتى فراوان كه گويا خود را هم در برابر آنچه گذشته است، مسئول و امانت‌دار مى‌داند و هم در برابر آنچه كه از كژى‌ها و نادرستى‌ها نبايد در دامن تاريخ و تاريخ‌نگارى به وقوع بپيوندد. به همين لحاظ، با سبكى نو و جالب توجه، مطلع هر قطعه را با آنچه خود پس از تجزيه و تحليل به‌درستى يافته است، با آيه‌اى از آيات قرآن كريم آغاز كرده است و به‌خوبى مى‌توان روح آنچه را در آن حادثه يا موضوع تاريخى يافته است، از آيه‌اى كه در ابتداى آن مطلب نگاشته است، دريافت.


و اما بخشى از آنچه را وى مورد بررسى قرار داده، از اين قرار است:
و اما بخشى از آنچه را وى مورد بررسى قرار داده، از اين قرار است:
خط ۶۴: خط ۶۴:
1. متن كتاب.
1. متن كتاب.


2. براتى، عبدالعلى، «سيرى در كتاب‌شناسى [[امام سجاد (ع)]]»، پايگاه مجلات تخصصى نور، مجله: فرهنگ كوثر، بهار 1383، شماره 57، از ص140 تا ص150، به آدرس اينترنتى:
2. براتى، عبدالعلى، «سيرى در كتاب‌شناسى [[امام سجاد(ع)]]»، پايگاه مجلات تخصصى نور، مجله: فرهنگ كوثر، بهار 1383، شماره 57، از ص140 تا ص150، به آدرس اينترنتى:
http://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/470803 .
http://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/470803 .


۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش