پرش به محتوا

التقية في فقه أهل‌البيت علیهم‌‌السلام‌: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' ]]' به ']]')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
'''التقية في فقه أهل‌البيت(ع)'''، تقریر دروس فقیه و رجالی شیعه معاصر، [[آیت‌الله مسلم داوری]] (متولد 1322ش)، به قلم [[محمدعلی صالح معلم]] است که موارد تقیه را در سراسر فقه توضیح می‌دهد و حکم شرعی هر مسئله را به‌صورت اجتهادی تبیین می‌کند.
'''التقية في فقه أهل‌البيت(ع)'''، تقریر دروس فقیه و رجالی شیعه معاصر، [[داوری، مسلم|آیت‌الله مسلم داوری]] (متولد 1322ش)، به قلم [[معلم، محمد علی|محمدعلی صالح معلم]] است که موارد تقیه را در سراسر فقه توضیح می‌دهد و حکم شرعی هر مسئله را به‌صورت اجتهادی تبیین می‌کند.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
* [[آیت‌الله مسلم داوری]] با بیان اینکه خدای عزَّوجلَّ به ما توفیق داد تا هنگام بحث در باب وضو، مبحث مستقلی را در مورد اصول و فروع تقیه مطرح کنیم و به جهت اهمیت آن، به بررسی تمامی مسائلش در ابواب فقهی بپردازیم، افزوده است: از جمله کسانی که در این دروس حاضر می‌شدند، دانشور فرزانه و جامع علم و تقوا [[محمدعلی صالح معلم]] است که آن مطالب را با دقت و بیانی روشن و نظمی برتر در کتاب حاضر تقریر کرده است<ref>ر.ک: تقریظ مدرّس، ج1، ص5؛ همان، ج3، ص7</ref>.
* [[داوری، مسلم|آیت‌الله مسلم داوری]] با بیان اینکه خدای عزَّوجلَّ به ما توفیق داد تا هنگام بحث در باب وضو، مبحث مستقلی را در مورد اصول و فروع تقیه مطرح کنیم و به جهت اهمیت آن، به بررسی تمامی مسائلش در ابواب فقهی بپردازیم، افزوده است: از جمله کسانی که در این دروس حاضر می‌شدند، دانشور فرزانه و جامع علم و تقوا [[معلم، محمد علی|محمدعلی صالح معلم]] است که آن مطالب را با دقت و بیانی روشن و نظمی برتر در کتاب حاضر تقریر کرده است<ref>ر.ک: تقریظ مدرّس، ج1، ص5؛ همان، ج3، ص7</ref>.
* [[محمدعلی صالح معلم]] یادآور شده است: این اثر، مباحثی فقهی و استدلالی در مسئله‌ تقیه است که در موارد بسیاری مطرح می‌شود و به جهت اهمیتش در کتابی جداگانه عرضه می‌کنیم و قبل از بحث اصلی، این مسئله را در تاریخ جستجو می‌کنیم تا نشان دهیم که «تقیه» یکی از نشانه‌های بارز ادیان آسمانی پیشین است<ref>ر.ک: مقدمه مقرر، ج1، ص7</ref>.
* [[معلم، محمد علی|محمدعلی صالح معلم]] یادآور شده است: این اثر، مباحثی فقهی و استدلالی در مسئله‌ تقیه است که در موارد بسیاری مطرح می‌شود و به جهت اهمیتش در کتابی جداگانه عرضه می‌کنیم و قبل از بحث اصلی، این مسئله را در تاریخ جستجو می‌کنیم تا نشان دهیم که «تقیه» یکی از نشانه‌های بارز ادیان آسمانی پیشین است<ref>ر.ک: مقدمه مقرر، ج1، ص7</ref>.


==ساختار و محتوا==
==ساختار و محتوا==
خط ۳۸: خط ۳۸:


==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==
* [[آیت‌الله مسلم داوری]]، 12 مورد را به‌عنوان «مستثنیات تقیه» مطرح کرده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ج3، ص555- 564</ref>. یکی از آن موارد، زمان ظهور حضرت مهدی موعود(عج) است و روایات متعددی بر این مسئله دلالت دارد<ref>ر.ک: همان، ص562-564</ref>.
* [[داوری، مسلم|آیت‌الله مسلم داوری]]، 12 مورد را به‌عنوان «مستثنیات تقیه» مطرح کرده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ج3، ص555- 564</ref>. یکی از آن موارد، زمان ظهور حضرت مهدی موعود(عج) است و روایات متعددی بر این مسئله دلالت دارد<ref>ر.ک: همان، ص562-564</ref>.


==پانویس==
==پانویس==