پرش به محتوا

هیثمی، علی بن ابوبکر: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'بـ' به 'ب'
جز (جایگزینی متن - 'یـ' به 'ی')
جز (جایگزینی متن - 'بـ' به 'ب')
خط ۴۵: خط ۴۵:


==زادروز، زادگاه و تحصیل==
==زادروز، زادگاه و تحصیل==
نورالدین علی بن ابی‌بـکر‌ بـن‌ سلیمان مصری شافعی هیثمی، یکی‌ از‌ عالمان برجسـته‌ در‌ حدیث‌ اهل سنت است. هیثمی در سال‌ ۷۳۵‌ق، در قاهره به دنیا آمد. وی در قاهره رشد کرد و قرائت قرآن‌ آموخت‌. در همان ‌جـا بـا زین‌الدین‌ عراقـی (م ۸۰۶ق) آشنا گـشته‌ و در‌ نـوجوانی از ملازمان او شد.
نورالدین علی بن ابی‌بکر‌ بن‌ سلیمان مصری شافعی هیثمی، یکی‌ از‌ عالمان برجسـته‌ در‌ حدیث‌ اهل سنت است. هیثمی در سال‌ ۷۳۵‌ق، در قاهره به دنیا آمد. وی در قاهره رشد کرد و قرائت قرآن‌ آموخت‌. در همان ‌جـا با زین‌الدین‌ عراقـی (م ۸۰۶ق) آشنا گـشته‌ و در‌ نـوجوانی از ملازمان او شد.


هـیثمی از مـحضر اسـاتیدی چون ابوالفتح میدومی، محمد بن اسماعیل بن الملوک‌، ابن‌ قطروانی، ابن خباز، ابن حمـوی‌ و... بهـره‌ بـرد،‌ امـا از این‌ میان‌، اسـتاد بـرجسـته و شـاخص وی‌، زین‌الدین عراقی بوده؛ چنان‌کـه ملازمـت او بـا عراقـی و دامــادی وی و اسـتفاده علمی‌اش از‌ او‌ مشهور است.
هـیثمی از مـحضر اسـاتیدی چون ابوالفتح میدومی، محمد بن اسماعیل بن الملوک‌، ابن‌ قطروانی، ابن خباز، ابن حمـوی‌ و... بهـره‌ برد،‌ امـا از این‌ میان‌، اسـتاد برجسـته و شـاخص وی‌، زین‌الدین عراقی بوده؛ چنان‌کـه ملازمـت او با عراقـی و دامــادی وی و اسـتفاده علمی‌اش از‌ او‌ مشهور است.


هیثمی‌ حضور‌ ذهن قوی‌ در‌ بیان‌ متون داشت و در محضر‌ اسـتادش عراقـی، بسـیار حاضرجواب بـود؛ بـه‌گـونه‌ای که این حالت او مایه شگفتی‌ شیخ‌ بود و ازهمین‌رو هم نسبت‌ بـه‌ او‌ اهتمام‌ بسیار‌ و عنایت ویژه داشت.
هیثمی‌ حضور‌ ذهن قوی‌ در‌ بیان‌ متون داشت و در محضر‌ اسـتادش عراقـی، بسـیار حاضرجواب بود؛ به‌گـونه‌ای که این حالت او مایه شگفتی‌ شیخ‌ بود و ازهمین‌رو هم نسبت‌ به‌ او‌ اهتمام‌ بسیار‌ و عنایت ویژه داشت.


وی غالب اوقات خود را در معیت شـیخ عراقـی بـه علوم دینـی و کتابـت حدیث می‌گذراند و در سـفر و حضر همراه استادش بـود؛ بـه‌‌طـوری‌‌کـه‌ غالباً‌ گفته‌ می‌شود‌ تمام احادیثی را کـه عراقی سماع نموده، هیثمی نیز همراه وی بوده و سماع کرده است. به عبارت دقیق‌تـر، کـمتر حدیثی را می‌توان یافت‌ که یکی از این دو در نقل آن انفراد داشته باشد.
وی غالب اوقات خود را در معیت شـیخ عراقـی به علوم دینـی و کتابت حدیث می‌گذراند و در سـفر و حضر همراه استادش بود؛ به‌‌طـوری‌‌کـه‌ غالباً‌ گفته‌ می‌شود‌ تمام احادیثی را کـه عراقی سماع نموده، هیثمی نیز همراه وی بوده و سماع کرده است. به عبارت دقیق‌تـر، کـمتر حدیثی را می‌توان یافت‌ که یکی از این دو در نقل آن انفراد داشته باشد.


==وفات==
==وفات==