شمیم اخلاق و تربیت در جامعه اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
Mkheradmand110 صفحهٔ شمیم اخلاق و تربیت اسلامی را به شمیم اخلاق و تربیت در جامعه اسلامی منتقل کرد: اسم روی جلد کتاب
جز (جایگزینی متن - 'ه های ' به 'ه‌های ')
جز (Mkheradmand110 صفحهٔ شمیم اخلاق و تربیت اسلامی را به شمیم اخلاق و تربیت در جامعه اسلامی منتقل کرد: اسم روی جلد کتاب)
 
(۱۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۲۵: خط ۲۵:
| پیش از =
| پیش از =
}}
}}
'''شمیم اخلاق و تربیت اسلامی''' تألیف سید محمدعلی آل هاشم؛ نوشتاری که هم اینک در مقابل شماست گلچینی از بیانات گهربار اخلاقی و تربیتی در خطبه‌های نماز جمعه ی تبریز است که به کوشش و همت نویسنده گردآوری و در قالب این کتاب به زیور طبع آراسته گشته است.
'''شمیم اخلاق و تربیت اسلامی''' تألیف [[آل هاشم، سید محمدعلی|سید محمدعلی آل هاشم]]؛ نوشتاری که هم اینک در مقابل شماست گلچینی از بیانات گهربار اخلاقی و تربیتی در خطبه‌های نماز جمعه‌ی تبریز است که به کوشش و همت نویسنده گردآوری و در قالب این کتاب به زیور طبع آراسته گشته است.


==ساختار==
==ساختار==
مطالب این خطابه در مجموعه ای دو جلدی در دسترس علاقمندان قرار گرفته است. دومین مجلد این مجموعه کتاب دیگری است با عنوان «[[بررسی فقهی جنگ روانی|جنگ روانی]]» که در همین پایگاه معرفی گردیده است.
مطالب این خطابه در مجموعه‌ای دو جلدی در دسترس علاقمندان قرار گرفته است. دومین مجلد این مجموعه کتاب دیگری است با عنوان «[[بررسی فقهی جنگ روانی|جنگ روانی]]» که در همین پایگاه معرفی گردیده است.


عناوین اصلی این جلد:
عناوین اصلی این جلد:
خط ۴۶: خط ۴۶:
نقش پدر در رشد و تربیت فرزند
نقش پدر در رشد و تربیت فرزند


فضیلت های اخلاقی ایمانی
فضیلت‌های اخلاقی ایمانی


فضیلت های اخلاقی اجتماعی
فضیلت‌های اخلاقی اجتماعی


آشنایی با برخی رذایل اجتماعی
آشنایی با برخی رذایل اجتماعی


==گزارش محتوا==
==گزارش محتوا==
یکی از ابعاد مهم وجودی انسان اخلاق است که تأثیر مهمی در باورها و رفتارهای وی دارد و اسلام عزیز به عنوان یک دین جامع بر بعد اخلاقی و تربیتی انسان تأکید فراوانی دارد و بخش عمده ای از آموزه‌های اسلام در باب اخلاق است، که خداوند متعال در قرآن کریم یکی از اهداف بعثت را تزکیه دانسته و پیامبر اعظم (ص) هدف بعثت خود را به کمال رساندن مکارم اخلاق می داند و می فرماید «انما بعثت لأتمم مکارم الاخلاق» و تربیت انسان به منزله ی یک انسان و تربیت انسان به منزله ی انسان مسلمان بدون رشد و پرورش اخلاق وی، تربیتی ناقص و چه بسا زیانبار خواهد بود و تربیت زیربنای حیات، اساس فضیلت، ریشه ی حقیقت، نور راه، فروغ جان و راهنمای انسان به سوی سعادت در همه ی شئون زندگی است. تربیت و قواعد محکم آن، نور دل، صفای روان، منبع برکت، ظرف حقیقت و ریشه ی شرافت و اصالت، موجب وقار انسان، سرمایه ی بشر، مایه ی حیات، آسایش زندگی، علت پایندگی، راه بندگی، خیر دنیا و سعادت آخرت است. جایگاه رفیع تربیت در اعتلای انسان ها و نجات آن ها از گمراهی و ضلالت و خروج از نار و سیر به سوی نور در فرهنگ غنی اسلام از منزلت ویژه ای برخوردار است و اگر این تقدم رتبی بر امور دیگر اصالت نمی داشت، برتری و فضیلت آدمی در عالم کائنات مورد سئوال و تردید واقع می شد. اسلام به عنوان یک دین همه جانبه و چند بعدی اساس و مبانی تربیت اخلاق خود را بر پایه اعتقاد و ایمان به ذات اقدس خداوندی قرار داده و اصلاح اخلاقی انسان ها و مبارزه با مفاسد اخلاقی را از مهم ترین اهداف پیامبران برشمرده است. تأثیر اخلاق در زندگی انسان ها در بعد فردی و اجتماعی امری قابل توجه و تأمل است و سلامت و آرامش روانی هر انسانی تا حد زیادی مربوط به خلق و خوی او می باشد. چون انسانی که خلق و خوی پسندیده دارد هم خود در آرامش به سر می برد و هم اطرافیان او از این آرامش بهره مند خواهند شد و سرانجام سلامت و امنیت محیط و نظم و آرامش اجتمع انسانی که ناشی از کیفیت معاشرت مطلوب و حسن سلوک و اخلاق اجتماعی افراد جامعه است، حاصل می گردد. از همین رو تربیت اخلاقی باید سرلوحه ی برنامه‌های تربیتی قرار گیرد،
یکی از ابعاد مهم وجودی انسان اخلاق است که تأثیر مهمی در باورها و رفتارهای وی دارد و اسلام عزیز به عنوان یک دین جامع بر بعد اخلاقی و تربیتی انسان تأکید فراوانی دارد و بخش عمده‌ای از آموزه‌های اسلام در باب اخلاق است، که خداوند متعال در قرآن کریم یکی از اهداف بعثت را تزکیه دانسته و پیامبر اعظم(ص) هدف بعثت خود را به کمال رساندن مکارم اخلاق می‌داند و می‌فرماید «انما بعثت لأتمم مکارم الاخلاق» و تربیت انسان به منزله‌ی یک انسان و تربیت انسان به منزله‌ی انسان مسلمان بدون رشد و پرورش اخلاق وی، تربیتی ناقص و چه بسا زیانبار خواهد بود و تربیت زیربنای حیات، اساس فضیلت، ریشه‌ی حقیقت، نور راه، فروغ جان و راهنمای انسان به سوی سعادت در همه‌ی شئون زندگی است. تربیت و قواعد محکم آن، نور دل، صفای روان، منبع برکت، ظرف حقیقت و ریشه‌ی شرافت و اصالت، موجب وقار انسان، سرمایه‌ی بشر، مایه‌ی حیات، آسایش زندگی، علت پایندگی، راه بندگی، خیر دنیا و سعادت آخرت است. جایگاه رفیع تربیت در اعتلای انسان‌ها و نجات آن‌ها از گمراهی و ضلالت و خروج از نار و سیر به سوی نور در فرهنگ غنی اسلام از منزلت ویژه‌ای برخوردار است و اگر این تقدم رتبی بر امور دیگر اصالت نمی داشت، برتری و فضیلت آدمی در عالم کائنات مورد سئوال و تردید واقع می‌شد. اسلام به عنوان یک دین همه جانبه و چند بعدی اساس و مبانی تربیت اخلاق خود را بر پایه اعتقاد و ایمان به ذات اقدس خداوندی قرار داده و اصلاح اخلاقی انسان‌ها و مبارزه با مفاسد اخلاقی را از مهم‌ترین اهداف پیامبران برشمرده است. تأثیر اخلاق در زندگی انسان‌ها در بعد فردی و اجتماعی امری قابل توجه و تأمل است و سلامت و آرامش روانی هر انسانی تا حد زیادی مربوط به خلق و خوی او می‌باشد. چون انسانی که خلق و خوی پسندیده دارد هم خود در آرامش به سر می‌برد و هم اطرافیان او از این آرامش بهره‌مند خواهند شد و سرانجام سلامت و امنیت محیط و نظم و آرامش اجتمع انسانی که ناشی از کیفیت معاشرت مطلوب و حسن سلوک و اخلاق اجتماعی افراد جامعه است، حاصل می‌گردد. از همین رو تربیت اخلاقی باید سرلوحه‌ی برنامه‌های تربیتی قرار گیرد،


مسئله ی اخلاق و تربیت و مؤدب بودن به آداب انسانی اسلامی، از دیرباز مورد توجه بیداردلان بوده و روزگار و عصری را از توجه به این واقعیت مهم خالی نمی توان دید. آنچه پیش رو دارید مجموعه ای است مشتمل بر مباحث اخلاقی و تربیتی که غالب مضامین آن برگرفته از منبع وحی و کلام و سیره ی معصومین (علیهم افضل الصلوات المصلین)، می باشد که با بیان شیوا و روان حضرت حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمدعلی آل هاشم دامت برکاته در خطبه‌های نماز جمعه ی تبریز ایراد شده است. معظم له با تأسی به اجداد طاهرینش، با عمل، کردار و رفتار و صفای نفس در میان تمام قشرهای مختلف جامعه جا باز کرده و مورد قبول و به عبارتی «محبوب القلوب» مردم شده است.  
مسئله‌ی اخلاق و تربیت و مؤدب بودن به آداب انسانی اسلامی، از دیرباز مورد توجه بیداردلان بوده و روزگار و عصری را از توجه به این واقعیت مهم خالی نمی‌توان دید. آنچه پیش رو دارید مجموعه‌ای است مشتمل بر مباحث اخلاقی و تربیتی که غالب مضامین آن برگرفته از منبع وحی و کلام و سیره‌ی معصومین (علیهم افضل الصلوات المصلین)، می‌باشد که با بیان شیوا و روان [[آل هاشم، سید محمدعلی|حجت‌الاسلام دکتر سید محمدعلی آل هاشم]] دامت برکاته در خطبه‌های نماز جمعه‌ی تبریز ایراد شده است. معظم له با تأسی به اجداد طاهرینش، با عمل، کردار و رفتار و صفای نفس در میان تمام قشرهای مختلف جامعه جا باز کرده و مورد قبول و به عبارتی «محبوب القلوب» مردم شده است.  
<ref> [https://historylib.com/books/2639 ر.ک: کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران] </ref>
<ref> [https://historylib.com/books/2639 ر.ک: کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران] </ref>


خط ۶۷: خط ۶۷:
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}


[[بررسی فقهی جنگ روانی]]


[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:مقالات جدید(اسفند) باقی زاده]]  
[[رده:مقالات جدید(اسفند) باقی زاده]]  
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 اسفند 1402]]
[[رده:اخلاق اسلامی]]
۹٬۸۹۲

ویرایش