پرش به محتوا

روش‌شناسی فلسفه ملاصدرا: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۷: خط ۲۷:


==نظریه‌های نقدشده==
==نظریه‌های نقدشده==
[[احد فرامرز قراملکى]] در این اثر، نظریه‌های مخالفان فلسفه، پیروان مکتب تفکیک و کسانی مانند [[هانری کربن]]، [[سید مصطفی محقق داماد]]، [[مهدی حائری یزدی]] و [[محمّدرضا حکیمی]] را بررسی و نقد کرده است.
[[احد فرامرز قراملکى]] در این اثر، نظریه‌های مخالفان فلسفه، پیروان مکتب تفکیک و کسانی مانند [[هانری کربن]]، [[سید مصطفی محقق داماد]]، [[مهدی حائری یزدی]] و [[حکیمی، محمدرضا|محمّدرضا حکیمی]] را بررسی و نقد کرده است.


==هدف و روش==
==هدف و روش==
خط ۴۸: خط ۴۸:


==نمونه مباحث==
==نمونه مباحث==
* مسئله پرچالش و تاریخی علم باری تعالی را می‌توان از دشوارترین مسائل الهیات خواند که همه گستره‌های معرفتی مرتبط، به چالش درباره آن پرداخته‌اند. از طرفی ملاصدرا در این مسئله مدعی گره‌گشایی و نوآوری است و از طرف دیگر، وی در این مسئله، بیشتر از جاهای دیگر، متهم به التقاط است. ملاصدرا در مواجهه با این مسئله سعی می‌کند با گزارش و نقادی آرای سلف، آنها را از طریق چالش با یکدیگر بازسازی کند. حاصل این چالش، یافتن منظری فرادیدگاهی و رهیافتی متعالی است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص254</ref>.
* مسئله پرچالش و تاریخی علم باری تعالی را می‌توان از دشوارترین مسائل الهیات خواند که همه گستره‌های معرفتی مرتبط، به چالش درباره آن پرداخته‌اند. از طرفی [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|ملاصدرا]] در این مسئله مدعی گره‌گشایی و نوآوری است و از طرف دیگر، وی در این مسئله، بیشتر از جاهای دیگر، متهم به التقاط است. [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|ملاصدرا]] در مواجهه با این مسئله سعی می‌کند با گزارش و نقادی آرای سلف، آنها را از طریق چالش با یکدیگر بازسازی کند. حاصل این چالش، یافتن منظری فرادیدگاهی و رهیافتی متعالی است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص254</ref>.


==پانویس==
==پانویس==