پرش به محتوا

شیخیه، نقطه آغازین انحراف: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۵: خط ۲۵:
}}
}}


'''شیخیه نقطه آغازین انحراف''' اثر محمدحسن نجاری، پژوهشی است در شناخت ماهیت حقیقی فرقه بهائیت و بررسی نقش صهیونیسم جهانی در پیدایش فرقه‌های به ظاهر دینی در میان شیعیان طی دو قرن اخیر.
'''شیخیه نقطه آغازین انحراف'''، اثر محمدحسن نجاری، پژوهشی است در شناخت ماهیت حقیقی فرقه بهائیت و بررسی نقش صهیونیسم جهانی در پیدایش فرقه‌های به‌ظاهر دینی در میان شیعیان طی دو قرن اخیر.


فرقه شیخیه، یکی از مهمترین فرقه‌های ساخته شده به وسیله استعمارگران و یهودیان افراطی است که نقطه آغازین ایجاد انحراف در میان شیعیان، از طریق فرقه‌سازی و همچنین، مقدمه‌ای برای پیدایش دیگر فرقه‌ها و طرح ادعاهای دروغین رهبران بابیه و بهائیه محسوب می‌گردد. نکته قابل تأملی که در مورد فرقه شیخیه و کتب نگاشته شده پیرامون این فرقه وجود دارد، آن است که علی‌رغم اقدامات اسلام‌ستیزانه رهبران این فرقه و آثار و نتایجی که با پیدایش این فرقه به نفع صهیونیسم و به ضرر مسلمانان حاصل شده است، متأسفانه برخی از مورخین و محققین در مسئله دشمن‌شناسی و معرفی ماهیت حقیقی فرقه شیخیه به جامعه شیعه، عمدا یا سهوا، به اشتباه افتاده و آن را جزو یکی از مکاتب شیعه اثنی عشری دانسته و به مردم معرفی کرده‌اند. از همین‌رو، در اثر حاضر، به بررسی دقیق و موشکافانه زندگی رهبران این فرقه و اقدامات ایشان و همچنین افکار و عقاید منتشر شده از سوی آن‌ها که در شناسایی ماهیت حقیقی فرقه شیخیه و رهبران آن نقش قابل توجهی دارد، پرداخته شده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص5</ref>.
فرقه شیخیه، یکی از مهم‌ترین فرقه‌های ساخته‌شده به‌وسیله استعمارگران و یهودیان افراطی است که نقطه آغازین ایجاد انحراف در میان شیعیان، از طریق فرقه‌سازی و همچنین، مقدمه‌ای برای پیدایش دیگر فرقه‌ها و طرح ادعاهای دروغین رهبران بابیه و بهائیه محسوب می‌گردد. نکته قابل تأملی که در مورد فرقه شیخیه و کتب نگاشته‌شده پیرامون این فرقه وجود دارد، آن است که علی‌رغم اقدامات اسلام‌ستیزانه رهبران این فرقه و آثار و نتایجی که با پیدایش این فرقه به نفع صهیونیسم و به ضرر مسلمانان حاصل شده است، متأسفانه برخی از مورخین و محققین در مسئله دشمن‌شناسی و معرفی ماهیت حقیقی فرقه شیخیه به جامعه شیعه، عمدا یا سهوا، به اشتباه افتاده و آن را جزو یکی از مکاتب شیعه اثناعشری دانسته و به مردم معرفی کرده‌اند. ازهمین‌رو، در اثر حاضر، به بررسی دقیق و موشکافانه زندگی رهبران این فرقه و اقدامات ایشان و همچنین افکار و عقاید منتشرشده از سوی آن‌ها که در شناسایی ماهیت حقیقی فرقه شیخیه و رهبران آن نقش قابل توجهی دارد، پرداخته شده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص5</ref>.


از جمله ویژگی‌های اثر حاضر، این است که در آن، علاوه بر بیان حوادث تاریخی و وقایع مربوط به رهبران و پیروان فرقه شیخیه، به بررسی و تحلیل این حوادث و وقایع نیز پرداخته شده است. به عبارت بهتر، در این کتاب، علاوه بر تبیین تاریخ پیدایش فرقه شیخیه و زندگی‌نامه رهبران آن، علل به وجود آمدن این گروه در منطقه‌ای خاص، علل گرایش مردم به آن و همچنین ویژگی‌های بارز شخصیتی و اعتقادی رهبران آن که موجب جذب و گرایش مردم به آن‌ها و افکار و عقایدشان شده، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است<ref>ر.ک: همان، ص11</ref>.
از جمله ویژگی‌های اثر حاضر، این است که در آن، علاوه بر بیان حوادث تاریخی و وقایع مربوط به رهبران و پیروان فرقه شیخیه، به بررسی و تحلیل این حوادث و وقایع نیز پرداخته شده است. به عبارت بهتر، در این کتاب، علاوه بر تبیین تاریخ پیدایش فرقه شیخیه و زندگی‌نامه رهبران آن، علل به وجود آمدن این گروه در منطقه‌ای خاص، علل گرایش مردم به آن و همچنین ویژگی‌های بارز شخصیتی و اعتقادی رهبران آن، که موجب جذب و گرایش مردم به آن‌ها و افکار و عقایدشان شده، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است<ref>ر.ک: همان، ص11</ref>.


«موجبات و انگیزه‌های پیداش فرقه شیخیه»، «وضعیت نابسامان سیاسی و اجتماعی آن زمان»، «نخستین رهبران فرقه شیخیه»، «ریشه‌ها و مبانی اعتقادات فرقه شیخیه» و «مهمترین انشعابات شیخیه»، از جمله موضوعات و مطالب مطرح شده در کتاب می‌باشد.
«موجبات و انگیزه‌های پیداش فرقه شیخیه»، «وضعیت نابسامان سیاسی و اجتماعی آن زمان»، «نخستین رهبران فرقه شیخیه»، «ریشه‌ها و مبانی اعتقادات فرقه شیخیه» و «مهم‌ترین انشعابات شیخیه»، از جمله موضوعات و مطالب مطرح‌شده در کتاب می‌باشد.


==پانویس ==
==پانویس==
<references />
<references/>


==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
خط ۴۳: خط ۴۳:
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:مقالات آذر 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات آذر 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی شده دی 01]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
۱٬۴۸۲

ویرایش