پرش به محتوا

قرآن و تربیت (تفسیر موضوعی میان رشته‌ای قرآن و علوم): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR65429J1.jpg | عنوان = قرآن و تربیت (تفسیر موضوعی میان...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
 
'''قرآن و تربیت (تفسیر موضوعی میان رشته‌ای قرآن و علوم)''' اثر محمدعلی رضایی اصفهانی، پژوهشی است در بررسی مباحث تربیتی در قرآن کریم که در شش جلد منتشر شده است.
 
قرآن کریم کتاب هدایت بشر به سوی نور، آمده است تا مردم را از تاریکی‌های جهل، ظلم، شرک و... به سمت نورالهی رهنمون شود. مسیری که با تربیت انسان‌های ربانی ممکن است؛ ازاین‌رو، قرآن به صورت گسترده به مباحث تربیتی (اهداف، مبانی، روش‌ها، اصول و...) پرداخته است، بلکه کل آیات قرآن در پی تربیت انسان‌های الگو همچون پیامبران و پیشوایان معصوم است. این نوشتار، در پی آن است که مباحث تربیتی قرآن را به صورت ساختارمند و موضوعی به مخاطبان عرضه کند تا زمینه‌ساز شکل‌گیری تفسیر موضوعی میان رشته‌ای در این حوزه باشد<ref>مقدمه، ص11</ref>.
 
مطالب کتاب در هفت فصل به شرح ذیل تنظیم شده است:
از آنجایی که موضوع کتاب، تفسیر تربیتی قرآن است، در فصل اول، برخی مفاهیم کلیدی، همچون «تربیت» و «تفسیر تربیتی» کالبدشکافی شده و رابطه آن با مقولات دیگر و تاریخچه مباحث قرآن و تربیت، بیان گردیده است<ref>متن کتاب، ص15</ref>.
منابع و مستندات مباحث تربیتی در هر مکتب، از مطالب زیرساختی آن به شمار می‌رود که بر اساس آن مبانی، اهداف و اصول تربیت شکل می‌گیرد که همگی از مباحث فلسفه تعلیم و تربیت به شما می‌آیند. ازاین‌رو در فصل دوم، به مفهوم‌شناسی منابع و سپس تاریخچه و اقسام منابع تربیت در قآن پرداخته شده و جهات و حوزه‌های متعدد این منابع، بررسی گردیده است<ref>همان، ص109</ref>. در فصل سوم، ابتدا به مفهوم‌شناسی مبانی و تقسیمات آن اشاره گردیده و سپس به مبانی هستی‌شناسی، انسان‌شناسی و معرفت‌شناسی تربیت در قرآن پرداخته شده و در پایان، مقایسه‌ای بین آنها و مکاتب دیگر، انجام شده است<ref>همان، ص141</ref>.
 
اهداف تربیت از جمله مباحث فلسفه تعلیم و تربیت به شمار می‌آید که از مباحث راهبردی در هر مکتب تربیتی می‌باشد. این اهداف، برخاسته از منابع بوده و بر اساس مبانی تربیت شکل می‌گیرند، لذا در فصل چهارم، تلاش شده است اهداف تربیتی، به صورت روشمند، از قرآن استخراج شود<ref>همان، ص215</ref>. در فصل پنجم، اصول تربیتی مورد بررسی قرار گرفته<ref>همان، ص269</ref> و در فصل ششم، با توجه به آیات قرآن، مباحث مربوط به عوامل تربیتی تکمیل گردیده است<ref>همان، ص311</ref>. در آخرین فصل کتاب نیز از موانع و آسیب‌های تربیت، سخن به میان آمده است<ref>همان، ص371</ref>.
 
==پانویس ==
==پانویس ==
<references/>
<references />
 
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات آذر 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]