پرش به محتوا

بررسی احادیث توسل و زیارت: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - '( ' به '(')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۶: خط ۲۶:
| پیش از =  
| پیش از =  
}}
}}
لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
'''بررسی احادیث توسط و زیارت''' اثر عباس جلالی، ترجمه‌ای است از کتاب «رفع المناره لتخریج احادیث التوسل و الزیارة» نوشته محمود سعید ممدوح از علمای اهل تسنن، در تأیید توسل و زیارت اولیای الهی.
 
کتاب حاصل تلاش اندیشمندی از اهل سنت است که وقتی می‌بیند وهابیان، مسلمانان را به دلیل توسل و زیارت مشرک می‌دانند، به نقد و بررسی عقاید آنان می‌پردازد. وی در این باره، در مقدمه کتاب، چنین گفته است: «هدف از این نوشته، پس از بیان مواردی که از دیدگاه خودم در احادیث، صحیح به‌نظر می‌رسد، این است که نشان دهم اختلاف در مسئله توسل، اختلاف در فرع دین است. ازاین‌رو شایسته نیست چنین مسأله‌ای موجب شود که برادر مسلمانی به دیگر برادر مسلمان خویش، عیب بگیرد و او را نکوهش کند»<ref>مقدمه مؤلف، ص15</ref>.
 
مطالب کتاب در پنج فصل سامان یافته است. در فصل اول، ضمن بررسی معنای لغوی توسل<ref>متن کتاب، ص23</ref>، به معرفی انواع توسل پرداخته شده<ref>همان، ص25</ref> و دیدگاه شوکانی، آلوسی، صالح فوزان، ابوبکر جزایری و صالح عثیمین در این زمینه، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است<ref>همان، ص52- 73</ref>.
در فصل دوم، به استحباب زیارت در کلام فقها اشاره شده و با استفاده از دلایل قرآنی و روایی و اجماع، به اثبات استحباب آن، پرداخته شده است<ref>همان، ص77- 105</ref>.
 
در فصل سوم، به بررسی احادیث توسل و ذکر ده روایت در این زمینه، پرداخته شده است. در روایتی از پیامبر(ص) در این فصل، چنین آمده است که: «آن‌گاه که حضرت آدم(ع) مرتکب گناه شد، عرضه داشت: خدایا! تو را به حق محمد می‌خوانم که مرا ببخشی. خداوند فرمود: ای آدم! چگونه محمد را شناختی با اینکه هنوز او را نیافریده‌ام. عرض کرد: پروردگارا برای اینکه وقتی مرا با دست قدرت خویش آفریدی و از روح خود در من دمیدی، سرم را بالا گرفتم، دیدم بر پایه‌های عرض نوشته شده: لا إله إلا ألله، محمد رسول الله؛ پی بردم که تو جز نام محبوب‌ترین آفریدگانت را به نام خود اضافه نمی‌کنی» <ref>همان، ص248</ref>.
 
در فصل چهارم، به بیان احادیث توسل صحابه به پیامبر(ص) و ذکر دو روایت درباره راهکار عایشه برای رفع خشک‌سالی مدینه و توسل برای رفع خشک‌سالی در زمان عمر پرداخته شده<ref>همان، ص257- 277</ref> و در فصل پنجم، ده حدیث درباره زیارت مورد بررسی قرار گرفته است<ref>همان، ص287- 346</ref>.
 
==پانویس ==
==پانویس ==
<references/>
<references />
 
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
مقدمه و متن کتاب.
==پانویس ==
==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
{{وابسته‌ها}}
{{وابسته‌ها}}
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:فاقد مقاله]]
[[رده:مقالات آبان 01 مکرمی]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]