زیادات حقائق التفسیر: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۷: خط ۲۷:
}}
}}
   
   
'''زيادات حقائق التفسير،''' تکمله‌ای بر «حقائق التفسیر» عبدالرحمن محمد بن حسین سلمی (330-412ق) به قلم خود اوست. در این اثر منقولات دیگری منسوب به امام جعفر صادق(ع) و مشایخ طریقت صوفیه گردآوری و ارائه شده است. تحقیق کتاب به قلم جیرهارد بودرینغ است.  
'''زيادات حقائق التفسير،''' تکمله‌ای بر «[[حقائق التفسیر (دار الکتب العلمية)|حقائق التفسیر]]» [[سلمی، محمد بن حسین|عبدالرحمن محمد بن حسین سلمی]] (330-412ق) به قلم خود اوست. در این اثر منقولات دیگری منسوب به [[امام جعفر صادق علیه‌السلام|امام جعفر صادق(ع)]] و مشایخ طریقت صوفیه گردآوری و ارائه شده است. تحقیق کتاب به قلم [[بودرینغ، جیرهارد|جیرهارد بودرینغ]] است.  


حقائق التفسیر، یکی از کهن‌ترین‌‌ و مهم‌ترین تفاسیر عرفانی قرآن کریم است. سلمی در تفسیر اشاری خود، روش‌ تأویل‌ به شیوه صوفیان را‌ به‌‌کار گرفته و معانی‌ای از آیات قرآن را عرضه کرده که با آنچه از ظاهر آنها برمی‌آید متفاوت است. شیوه او در تفسیر و نیز محتویات کتابش‌ مورد اعتراض بسیاری از علمای اهل سنّت‌ قرار گرفته و برخی از آنها نیز تفسیر او را ارج نهاده‌اند. بیشترین اقوال نقل‌شده در حقائق التفسیر متعلق یا منسوب به امام‌ صادق(ع)، ابن عطاء، حلاّج و ابوالحسین نوری است‌. سلمی‌ پس از تألیف حقائق‌ التفسیر، منقولات دیگری از امامان و مشایخ طریقت را فراهم آورد و آن را کتاب‌ «زیادات حقائق التفسیر» نام نهاد:<ref>ر.ک: ثبوت، اکبر، ص67</ref>‏ «پس از آنکه از گردآوری کتاب «حقائق التفسیر» فارغ شدم، دوست داشتم مطالبی را به آن ضمیمه کنم، پس کتاب مستقلی را برای آن فراهم کردم... و آن را زیادات حقائق التفسیر نامیدم.<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص1</ref>‏
حقائق التفسیر، یکی از کهن‌ترین‌‌ و مهم‌ترین تفاسیر عرفانی قرآن کریم است. [[سلمی، محمد بن حسین|سلمی]] در تفسیر اشاری خود، روش‌ تأویل‌ به شیوه صوفیان را‌ به‌‌کار گرفته و معانی‌ای از آیات قرآن را عرضه کرده که با آنچه از ظاهر آنها برمی‌آید متفاوت است. شیوه او در تفسیر و نیز محتویات کتابش‌ مورد اعتراض بسیاری از علمای اهل سنّت‌ قرار گرفته و برخی از آنها نیز تفسیر او را ارج نهاده‌اند. بیشترین اقوال نقل‌شده در [[حقائق التفسیر (دار الکتب العلمية)|حقائق التفسیر]] متعلق یا منسوب به [[امام جعفر صادق علیه‌السلام|امام‌ صادق(ع)]]، ابن عطاء، حلاّج و [[ابوالحسین نوری]] است‌. [[سلمی، محمد بن حسین|سلمی‌]] پس از تألیف حقائق‌ التفسیر، منقولات دیگری از امامان و مشایخ طریقت را فراهم آورد و آن را کتاب‌ «زیادات حقائق التفسیر» نام نهاد:<ref>ر.ک: ثبوت، اکبر، ص67</ref>‏ «پس از آنکه از گردآوری کتاب «حقائق التفسیر» فارغ شدم، دوست داشتم مطالبی را به آن ضمیمه کنم، پس کتاب مستقلی را برای آن فراهم کردم... و آن را زیادات حقائق التفسیر نامیدم.<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص1</ref>‏


این کتاب در 507 شماره ارائه شده است که شماره اول خطبه کتاب و شماره آخر حمد الهی و صلوات بر پیامبر(ص) و آل اوست. محقق کتاب، جیرهارد بودرینغ بر کتاب مقدمه‌ای به زبان انگلیسی نوشته که در انتهای کتاب ارائه شده است.  
این کتاب در 507 شماره ارائه شده است که شماره اول خطبه کتاب و شماره آخر حمد الهی و صلوات بر پیامبر(ص) و آل اوست. محقق کتاب، [[بودرینغ، جیرهارد|جیرهارد بودرینغ]] بر کتاب مقدمه‌ای به زبان انگلیسی نوشته که در انتهای کتاب ارائه شده است.  
   
   
==پانویس ==
==پانویس ==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش