پرش به محتوا

فرقه اسماعیلیه: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۴۷ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۶ دسامبر ۲۰۲۱
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'بدره‎ای، فریدون' به 'بدره‌ای، فریدون')
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۴: خط ۳۴:
}}
}}


'''فرقه اسماعیلیه'''، ترجمه کتابی با همین نام نوشته مارشال گودویو سیمز هاجسن است. این کتاب توسط فریدون بدره‌ای به فارسی ترجمه شده است.  
'''فرقه اسماعیلیه'''، ترجمه کتابی با همین نام نوشته [[هاجسن، مارشال گودوين سيمز|مارشال گودویو سیمز هاجسن]] است. این کتاب توسط [[بدره‌ای، فریدون|فریدون بدره‌ای]] به فارسی ترجمه شده است.  


کتاب مشتمل است بر مقدمه مترجم بر چاپ سوم، گفتار مترجم، مقدمه مؤلف، پیشگفتار، دو بخش (مجموعا مشتمل بر 12 فصل که با شماره مشخص شده است) و سه پیوست.  
کتاب مشتمل است بر مقدمه مترجم بر چاپ سوم، گفتار مترجم، مقدمه مؤلف، پیشگفتار، دو بخش (مجموعا مشتمل بر 12 فصل که با شماره مشخص شده است) و سه پیوست.  


فرقه اسماعیلیه که کتاب حاضر در باب تاریخ سیاسی، اجتماعی و عقیدتی یکی از شاخه‌های آن در طی یک‌صدوهفتاد سال، یعنی از 483 تا 654ق است، یکی از فرق شیعه می‌باشد که چون بسیاری از فرق اسلامی از اختلاف در مسئله جانشینی به ‌وجود آمده است. توضیح آنکه، همچنان‌که پس از رحلت حضرت محمد(ص) مسلمانان چند فرقه گشتند، پس از وفات هر امامی هم اتباع او به فرقه‌های متعدد منقسم می‌شدند. عده‌ای امامت را به وی ختم‌شده می‌دانستند و او را قائم مهدی و مهدی منتظر می‌شمردند و می‌گفتند نمرده است، زنده است و غیبت اختیار کرده و روزی باز خواهد آمد و دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد. گروه‌های دیگر به کسان دیگر می‌گرویدند و آنها را به امامت برمی‌داشتند و از این رهگذر فرقه‌های متعدد پدید می‌آمد. چنان‌که پس از امام جعفر صادق(ع)، اتباع وی به شش فرقه تقسیم شدند که یکی از آنها اسماعیلیه بود که موضوع بحث ماست<ref>ر.ک: گفتار مترجم، ص15</ref>‏.  
فرقه اسماعیلیه که کتاب حاضر در باب تاریخ سیاسی، اجتماعی و عقیدتی یکی از شاخه‌های آن در طی یک‌صدوهفتاد سال، یعنی از 483 تا 654ق است، یکی از فرق شیعه می‌باشد که چون بسیاری از فرق اسلامی از اختلاف در مسئله جانشینی به ‌وجود آمده است. توضیح آنکه، همچنان‌که پس از رحلت حضرت محمد(ص) مسلمانان چند فرقه گشتند، پس از وفات هر امامی هم اتباع او به فرقه‌های متعدد منقسم می‌شدند. عده‌ای امامت را به وی ختم‌شده می‌دانستند و او را قائم مهدی و مهدی منتظر می‌شمردند و می‌گفتند نمرده است، زنده است و غیبت اختیار کرده و روزی باز خواهد آمد و دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد. گروه‌های دیگر به کسان دیگر می‌گرویدند و آنها را به امامت برمی‌داشتند و از این رهگذر فرقه‌های متعدد پدید می‌آمد. چنان‌که پس از [[امام جعفر صادق علیه‌السلام|امام جعفر صادق(ع)]]، اتباع وی به شش فرقه تقسیم شدند که یکی از آنها اسماعیلیه بود که موضوع بحث ماست<ref>ر.ک: گفتار مترجم، ص15</ref>‏.  


به نظر می‌رسد که کتاب «فرقه اسماعیلیه» هاجسن، یعنی همین کتاب حاضر، هنوز بهترین و مفصل‌ترین اثر درباره نزاریان باشد و این امر نه‌تنها درباره متن فارسی آن و در ایران، بلکه درباره اصل انگلیسی آن و در غرب نیز صادق است. حقیقت این است که پس از هاجسن، که متأسفانه به‌ مرگی زودرس درگذشت، کمتر کسی بدین تفصیل و با این همه دقت و وسواس، به بررسی تاریخ و عقائد نزاریان پرداخته است<ref>ر.ک: مقدمه مترجم بر چاپ سوم، صفحه سیزده و چهارده</ref>‏.  
به نظر می‌رسد که کتاب «فرقه اسماعیلیه» [[هاجسن، مارشال گودوين سيمز|هاجسن]]، یعنی همین کتاب حاضر، هنوز بهترین و مفصل‌ترین اثر درباره نزاریان باشد و این امر نه‌تنها درباره متن فارسی آن و در ایران، بلکه درباره اصل انگلیسی آن و در غرب نیز صادق است. حقیقت این است که پس از [[هاجسن، مارشال گودوين سيمز|هاجسن]]، که متأسفانه به‌ مرگی زودرس درگذشت، کمتر کسی بدین تفصیل و با این همه دقت و وسواس، به بررسی تاریخ و عقائد نزاریان پرداخته است<ref>ر.ک: مقدمه مترجم بر چاپ سوم، صفحه سیزده و چهارده</ref>‏.  


در چاپ حاضر، کتاب مورد تجدید نظر کامل قرار گرفته و کاستی‌ها و ناراستی‌های آن تا آنجا که از عهده مترجم برمی‌آمده، تصحیح شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه چهارده</ref>‏.
در چاپ حاضر، کتاب مورد تجدید نظر کامل قرار گرفته و کاستی‌ها و ناراستی‌های آن تا آنجا که از عهده مترجم برمی‌آمده، تصحیح شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه چهارده</ref>‏.
خط ۵۱: خط ۵۱:


==پانویس==
==پانویس==
<references/>
<references />
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش