پرش به محتوا

علم الأخلاق إلی نيقوماخوس: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'فارابى' به 'فارابى'
جز (جایگزینی متن - '== وابسته‌ها == [[' به '== وابسته‌ها == {{وابسته‌ها}} [[')
جز (جایگزینی متن - 'فارابى' به 'فارابى')
خط ۶۸: خط ۶۸:
استاد هر هنر، از افراط و تفريط پرهيز مى‌كند و حد وسط را مى‌جويد و مى‌گزيند، ولى نه حد وسط فى نفسه را بلكه حد وسط درست را. (اسلامى، سيد حسن)
استاد هر هنر، از افراط و تفريط پرهيز مى‌كند و حد وسط را مى‌جويد و مى‌گزيند، ولى نه حد وسط فى نفسه را بلكه حد وسط درست را. (اسلامى، سيد حسن)


در «الفهرست» ابن نديم اشاره‌اى هست بر اينكه اين اثر را اسحق بن حنين، ظاهراً از زبان سريانى، به عربى ترجمه كرده و فارابى هم بر بخشى از آن، تفسيرى نوشته است. مراد از «كتاب الاخلاق» ارسطو، بى‌هيچ ترديدى، «اخلاق نيكوماخوس» است. ابوعلى مسكويه (متوفى 421ق) با آميختن خلاصه‌اى از مطالب اين كتاب با پاره‌اى از انديشه‌هاى افلاطون و ديگر متفكران يونانى و همچنين انديشه‌هاى دينى، «كتاب الطهاره و تهذيب الاخلاق» را تأليف كرده است. (لطفى، محمد حسن)
در «الفهرست» ابن نديم اشاره‌اى هست بر اينكه اين اثر را اسحق بن حنين، ظاهراً از زبان سريانى، به عربى ترجمه كرده و [[فارابی، محمد بن محمد|فارابى]] هم بر بخشى از آن، تفسيرى نوشته است. مراد از «كتاب الاخلاق» ارسطو، بى‌هيچ ترديدى، «اخلاق نيكوماخوس» است. ابوعلى مسكويه (متوفى 421ق) با آميختن خلاصه‌اى از مطالب اين كتاب با پاره‌اى از انديشه‌هاى افلاطون و ديگر متفكران يونانى و همچنين انديشه‌هاى دينى، «كتاب الطهاره و تهذيب الاخلاق» را تأليف كرده است. (لطفى، محمد حسن)


دو شرح مهم به عربى، يكى به وسيله فارابى و ديگرى به وسيله ابن رشد بر اين كتاب نوشته شده است. فارابى در كتاب «الجمع بين رأيى الحكيمين»، ابوالحسن عامرى در «السعادة و الاسعاد» ابوعلى مسكويه در «تهذيب الاخلاق» و ابن باجه در «تدبير المتوحد» از اخلاق نيكوماخوس ياد كرده‌اند. (دايره المعارف بزرگ اسلامى)== گزارش محتوا==
دو شرح مهم به عربى، يكى به وسيله [[فارابی، محمد بن محمد|فارابى]] و ديگرى به وسيله ابن رشد بر اين كتاب نوشته شده است. [[فارابی، محمد بن محمد|فارابى]] در كتاب «الجمع بين رأيى الحكيمين»، ابوالحسن عامرى در «السعادة و الاسعاد» ابوعلى مسكويه در «تهذيب الاخلاق» و ابن باجه در «تدبير المتوحد» از اخلاق نيكوماخوس ياد كرده‌اند. (دايره المعارف بزرگ اسلامى)== گزارش محتوا==




۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش