پرش به محتوا

دانشنامه کلام اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۷ سپتامبر ۲۰۱۹
جز
جایگزینی متن - 'ه‎م' به 'ه‌م'
جز (جایگزینی متن - 'ه‎ک' به 'ه‌ک')
جز (جایگزینی متن - 'ه‎م' به 'ه‌م')
خط ۲۳: خط ۲۳:
}}
}}


'''دانشنامه کلام اسلامی'''، تألیف جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه با مدیریت [[ربانی گلپایگانی، علی|علی ربانی گلپایگانی]] است که به پیشنهاد [[سبحانی تبریزی، جعفر|آیت‌الله سبحانی]] و اشراف ایشان نگاشته شده است. این اثر، دانشنامه‌ای تخصصی است که به تبیین و تحقیق مفاهیم و مسائل و دیگر مدخل‎های کلامی می‌پردازد و هدف از تدوین آن ارائه اطلاعات اساسی، اصیل و موثق در عرصه کلام اسلامی به عموم علاقه‎مندان، به‌ویژه پژوهشگران بحث‎های کلامی است.<ref>ر.ک: بی‌نام، ص156</ref>.
'''دانشنامه کلام اسلامی'''، تألیف جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه با مدیریت [[ربانی گلپایگانی، علی|علی ربانی گلپایگانی]] است که به پیشنهاد [[سبحانی تبریزی، جعفر|آیت‌الله سبحانی]] و اشراف ایشان نگاشته شده است. این اثر، دانشنامه‌ای تخصصی است که به تبیین و تحقیق مفاهیم و مسائل و دیگر مدخل‎های کلامی می‌پردازد و هدف از تدوین آن ارائه اطلاعات اساسی، اصیل و موثق در عرصه کلام اسلامی به عموم علاقه‌مندان، به‌ویژه پژوهشگران بحث‎های کلامی است.<ref>ر.ک: بی‌نام، ص156</ref>.


==ساختار==
==ساختار==
خط ۳۹: خط ۳۹:


==گزارش محتوا ==
==گزارش محتوا ==
[[سبحانی تبریزی، جعفر|آیت‌الله سبحانی]] در مقدمه می‌گوید: دایرة‎المعارف که به زبان فارسی معاصر «دانشنامه» نامیده می‌شود، گاهی جنبه همگانی دارد و گاهی جنبه تخصصی و در فرض دوم نیز گاهی به یک علم اختصاص دارد و گاهی با چند علم مرتبط است. سپس به پیشینه دانشنامه‎نویسی اشاره می‌کند. ایشان درباره دانشنامه علم کلام می‌گوید: تا آنجا که ما اطلاع داریم در جهان اسلام دانشنامه‌ای که به علم کلام اختصاص داشته باشد، تدوین نشده است. گستردگی مباحث کلامی از یک‎سو و فراهم نبودن فرصت و مجال کافی برای بسیاری از کسانی که علاقه‎مند به آگاهی مسائل کلامی‌اند از سوی دیگر، نگارش دانشنامه‌ای در این‎باره را ضروری می‌سازد<ref>ر.ک: مقدمه آیت‌الله سبحانی، ص7-9</ref>.
[[سبحانی تبریزی، جعفر|آیت‌الله سبحانی]] در مقدمه می‌گوید: دایرة‎المعارف که به زبان فارسی معاصر «دانشنامه» نامیده می‌شود، گاهی جنبه همگانی دارد و گاهی جنبه تخصصی و در فرض دوم نیز گاهی به یک علم اختصاص دارد و گاهی با چند علم مرتبط است. سپس به پیشینه دانشنامه‎نویسی اشاره می‌کند. ایشان درباره دانشنامه علم کلام می‌گوید: تا آنجا که ما اطلاع داریم در جهان اسلام دانشنامه‌ای که به علم کلام اختصاص داشته باشد، تدوین نشده است. گستردگی مباحث کلامی از یک‎سو و فراهم نبودن فرصت و مجال کافی برای بسیاری از کسانی که علاقه‌مند به آگاهی مسائل کلامی‌اند از سوی دیگر، نگارش دانشنامه‌ای در این‎باره را ضروری می‌سازد<ref>ر.ک: مقدمه آیت‌الله سبحانی، ص7-9</ref>.


علی ربانی در مقدمه خود از انگیزه و مراحل نگارش، سخن به میان آورده است.<ref>ر.ک: مقدمه مدیر علمی دانشنامه، ص11-12</ref>.
علی ربانی در مقدمه خود از انگیزه و مراحل نگارش، سخن به میان آورده است.<ref>ر.ک: مقدمه مدیر علمی دانشنامه، ص11-12</ref>.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش