پرش به محتوا

المسائل المنتخبة (تبریزی): تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'مخصوصا' به 'مخصوصاً'
جز (جایگزینی متن - 'ولي' به 'ولی')
جز (جایگزینی متن - 'مخصوصا' به 'مخصوصاً')
خط ۷۲: خط ۷۲:
نهم بدن يا لباس مكلف نجس است و آب تنها به ميزان تطهير آن نجاست‌ها يا وضو گرفتن است كه در اين‌جا به جاى وضو تيمم كرده و با آن آب بدن يا لباس را تطهير مى‌كند.
نهم بدن يا لباس مكلف نجس است و آب تنها به ميزان تطهير آن نجاست‌ها يا وضو گرفتن است كه در اين‌جا به جاى وضو تيمم كرده و با آن آب بدن يا لباس را تطهير مى‌كند.


آن چيزى كه تيمم بر آن صحيح است و كيفيت تيمم، مطالب ديگرى هستند كه در اين‌جا مطرح گرديده‌اند. نجاسات و احكام آنها كه تعدادشان به ده مورد مى‌رسد طبق روال كتب فقهى مطلب بعدى مؤلف مى‌باشد. ايشان بعد از اين بحث و عنوان نمودن بحثى راجع به مطهرات، سراغ بحث صلاة رفته و در چندين بخش راجع به نماز احكامى را بيان مى‌نمايد. ايشان ابتدا از نماز جمعه شروع كرده‌اند بعد نوافل يوميّه بعد مقدمات نماز كه عبارتند از: وقت، قبله، طهارت در نماز، مكان نمازگزار و لباس نمازگزار، شرايط لباس نمازگزار، اذان و اقامه، اجزاى نماز و واجبات آن، مبطلات نماز، شك‌هاى نماز، نماز احتياط و چندين مطلب ديگر هم مباحثى هستند كه در باب صلاة احكامشان بيان شده است. از روزه، خمس و زكات نيز سخن گفته و احكامشان را تبيين كرده است؛ يعنى همان گونه كه ملاحظه مى‌شود از احكام حج، جهاد، حدود، تعزيرات، قضا، شهادات سخنى به ميان نيامده است و علتش اين است كه مورد اوّلى؛ يعنى حج در كتاب مستقلى آمده و احكامش تبيين شده است و مقلدين براى اطلاع از آن احكام به كتاب مذكور مراجعه مى‌كنند، احكام جهاد نيز به دليل كمتر محل ابتلا بودن مخصوصا امروزه كه جهادى در كار نيست در اين‌جا مطرح نشده و مسائل بعدى نيز نوعا در كتب مفصل فقهى ذكر شده‌اند و رساله‌هاى عمليه فاقد ابواب مذكور مى‌باشند.
آن چيزى كه تيمم بر آن صحيح است و كيفيت تيمم، مطالب ديگرى هستند كه در اين‌جا مطرح گرديده‌اند. نجاسات و احكام آنها كه تعدادشان به ده مورد مى‌رسد طبق روال كتب فقهى مطلب بعدى مؤلف مى‌باشد. ايشان بعد از اين بحث و عنوان نمودن بحثى راجع به مطهرات، سراغ بحث صلاة رفته و در چندين بخش راجع به نماز احكامى را بيان مى‌نمايد. ايشان ابتدا از نماز جمعه شروع كرده‌اند بعد نوافل يوميّه بعد مقدمات نماز كه عبارتند از: وقت، قبله، طهارت در نماز، مكان نمازگزار و لباس نمازگزار، شرايط لباس نمازگزار، اذان و اقامه، اجزاى نماز و واجبات آن، مبطلات نماز، شك‌هاى نماز، نماز احتياط و چندين مطلب ديگر هم مباحثى هستند كه در باب صلاة احكامشان بيان شده است. از روزه، خمس و زكات نيز سخن گفته و احكامشان را تبيين كرده است؛ يعنى همان گونه كه ملاحظه مى‌شود از احكام حج، جهاد، حدود، تعزيرات، قضا، شهادات سخنى به ميان نيامده است و علتش اين است كه مورد اوّلى؛ يعنى حج در كتاب مستقلى آمده و احكامش تبيين شده است و مقلدين براى اطلاع از آن احكام به كتاب مذكور مراجعه مى‌كنند، احكام جهاد نيز به دليل كمتر محل ابتلا بودن مخصوصاً امروزه كه جهادى در كار نيست در اين‌جا مطرح نشده و مسائل بعدى نيز نوعا در كتب مفصل فقهى ذكر شده‌اند و رساله‌هاى عمليه فاقد ابواب مذكور مى‌باشند.


=== احكام معاملات: ===
=== احكام معاملات: ===
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش