پرش به محتوا

مباحثی در تاریخ و علوم قرآنی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' (ص)' به '(ص)'
بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - ' (ص)' به '(ص)')
خط ۶۴: خط ۶۴:
فصول پنجم و ششم:  
فصول پنجم و ششم:  


با عنوان «معارضه ناپذيرى قرآن» تنظيم شده كه تحليلى از اقدامات مخالفان قرآن در عصر رسول خدا (ص) و طرح شبهات آنان در بشرى دانستن كتاب الهى را به دست ميدهد متناسب با هر شبهه، پاسخهاى قرآن و نيز موضعگيرى نهايى اين كتاب در مقابل اشكال تراشى مشركان ارائه شده است.
با عنوان «معارضه ناپذيرى قرآن» تنظيم شده كه تحليلى از اقدامات مخالفان قرآن در عصر رسول خدا(ص) و طرح شبهات آنان در بشرى دانستن كتاب الهى را به دست ميدهد متناسب با هر شبهه، پاسخهاى قرآن و نيز موضعگيرى نهايى اين كتاب در مقابل اشكال تراشى مشركان ارائه شده است.


اين دو فصل به صورت دو مقاله در سالهاى 1375 و 1378 با عنوان: «سيرى در معارضات قرآن» در فصلنامه قرآنى نور به زيور طبع آراسته شد. لكن هر دو مقاله در اين كتاب با تغييرات اساسى به چاپ ميرسد.
اين دو فصل به صورت دو مقاله در سالهاى 1375 و 1378 با عنوان: «سيرى در معارضات قرآن» در فصلنامه قرآنى نور به زيور طبع آراسته شد. لكن هر دو مقاله در اين كتاب با تغييرات اساسى به چاپ ميرسد.
خط ۷۰: خط ۷۰:
فصل هفتم:  
فصل هفتم:  


با عنوان «گزارشى از آموزش قرآن در سيره رسول خدا (ص)» به بررسى نسبتا جامعى از اقدامات رسول خدا (ص) در موضوع آموزش قرآن اختصاص يافته و حاوى تلاشها و نيز پيامهاى آن بزرگوار در موضوع آموزش قرآن است. اين مقاله نخستين بار در فصلنامه «پژوهش دينى شماره 3» و به دنبال آن در مجله رشد آموزش قرآن طى شماره‌هاى 1 و 2 به چاپ رسيد.
با عنوان «گزارشى از آموزش قرآن در سيره رسول خدا(ص)» به بررسى نسبتا جامعى از اقدامات رسول خدا(ص) در موضوع آموزش قرآن اختصاص يافته و حاوى تلاشها و نيز پيامهاى آن بزرگوار در موضوع آموزش قرآن است. اين مقاله نخستين بار در فصلنامه «پژوهش دينى شماره 3» و به دنبال آن در مجله رشد آموزش قرآن طى شماره‌هاى 1 و 2 به چاپ رسيد.


فصل هشتم:  
فصل هشتم:  
خط ۸۲: خط ۸۲:
فصل دهم:  
فصل دهم:  


اين فصل با عنوان «نگرشى بر فهم تاريخى قرآن» به بررسى جامعى از نقش رسول خدا (ص) در مقام آموزش قرائت و تفسير قرآن دست زده و سپس انحرافات به وجود آمده در موضوع تفسير در عهد صحابه و تابعان را گزارش ميكند. بررسى نقش صادقين(ع) در دعوت مردم به مبانى قرآن و سنت و نيز اهتمام آن دو بزرگوار به تفسير و تأويل صحيح قرآن مطلب ديگرى است كه در فصل دهم مورد بحث قرار گرفته است. اين فصل در سال 1379 ش به وسيله انتشارات نبأ مستقلا به چاپ رسيد.
اين فصل با عنوان «نگرشى بر فهم تاريخى قرآن» به بررسى جامعى از نقش رسول خدا(ص) در مقام آموزش قرائت و تفسير قرآن دست زده و سپس انحرافات به وجود آمده در موضوع تفسير در عهد صحابه و تابعان را گزارش ميكند. بررسى نقش صادقين(ع) در دعوت مردم به مبانى قرآن و سنت و نيز اهتمام آن دو بزرگوار به تفسير و تأويل صحيح قرآن مطلب ديگرى است كه در فصل دهم مورد بحث قرار گرفته است. اين فصل در سال 1379 ش به وسيله انتشارات نبأ مستقلا به چاپ رسيد.


فصل يازدهم:  
فصل يازدهم:  
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش