پرش به محتوا

جوابات أهل الموصل في العدد و الرؤیة: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'شيخ مفيد' به 'شيخ مفيد '
جز (جایگزینی متن - ' ،' به '،')
جز (جایگزینی متن - 'شيخ مفيد' به 'شيخ مفيد ')
خط ۳۸: خط ۳۸:




نام كامل كتاب: جوابات أهل الموصل في العدد و الرؤية مؤلف [[مفید، محمد بن محمد|شيخ مفيد، محمد بن محمد بن نعمان]]، از متكلمين و فقهاى بزرگ شيعه (336 - 413 هجرى).
نام كامل كتاب: جوابات أهل الموصل في العدد و الرؤية مؤلف [[مفید، محمد بن محمد|[[مفید، محمد بن محمد|شيخ مفيد]] ، محمد بن محمد بن نعمان]]، از متكلمين و فقهاى بزرگ شيعه (336 - 413 هجرى).


==موضوع==
==موضوع==
خط ۴۵: خط ۴۵:
فقه و احكام شرعى
فقه و احكام شرعى


شيخ مفيد در اين كتاب ثبوت هلال ماه رمضان را بررسى نموده و در آن، ماه رمضان را با ديدن هلال ثابت مى‌داند، كه ممكن است هر ماه 29 يا 30 روز باشد؛ به خلاف برخى كه آن را فقط 30 روز مى‌دانند.
[[مفید، محمد بن محمد|شيخ مفيد]]  در اين كتاب ثبوت هلال ماه رمضان را بررسى نموده و در آن، ماه رمضان را با ديدن هلال ثابت مى‌داند، كه ممكن است هر ماه 29 يا 30 روز باشد؛ به خلاف برخى كه آن را فقط 30 روز مى‌دانند.


==ارزش كتاب==
==ارزش كتاب==




اين كتاب از ارزش و اعتبار خاصى برخوردار است، خصوصا با توجه به اين كه بسيارى از ديدگاههاى مهم فقهى شيخ مفيد را شامل مى‌شود.
اين كتاب از ارزش و اعتبار خاصى برخوردار است، خصوصا با توجه به اين كه بسيارى از ديدگاههاى مهم فقهى [[مفید، محمد بن محمد|شيخ مفيد]]  را شامل مى‌شود.


كتاب حاضر بسيار مورد توجه علما و فقهاى شيعه قرار گرفته و در بسيارى از منابع فقهى و روايى و رجالى به آن استناد شده و از آن نقل نموده‌اند.
كتاب حاضر بسيار مورد توجه علما و فقهاى شيعه قرار گرفته و در بسيارى از منابع فقهى و روايى و رجالى به آن استناد شده و از آن نقل نموده‌اند.
خط ۵۷: خط ۵۷:




يك نفر از اهالى موصل نامه‌اى به يكى از شاگردان شيخ مفيد نوشته، از او مى‌خواهد تا از شيخ بپرسد كه ماه رمضان از چه طريقى ثابت مى‌شود و آيا امكان دارد كه ماه رمضان 29 روز باشد يا نه ؟
يك نفر از اهالى موصل نامه‌اى به يكى از شاگردان [[مفید، محمد بن محمد|شيخ مفيد]]  نوشته، از او مى‌خواهد تا از شيخ بپرسد كه ماه رمضان از چه طريقى ثابت مى‌شود و آيا امكان دارد كه ماه رمضان 29 روز باشد يا نه ؟


شيخ مفيد كتاب حاضر را در پاسخ به اين سؤال نگاشته و در آن به بررسى فقهى و تحقيق در رواياتِ اين مسئله پرداخته است.
[[مفید، محمد بن محمد|شيخ مفيد]]  كتاب حاضر را در پاسخ به اين سؤال نگاشته و در آن به بررسى فقهى و تحقيق در رواياتِ اين مسئله پرداخته است.


==شيوۀ نگارش==
==شيوۀ نگارش==
خط ۷۳: خط ۷۳:




شيخ مفيد، در اين كتاب به نكات ارزشمندى اشاره فرموده كه به برخى از آنها اشاره مى‌كنيم:
[[مفید، محمد بن محمد|شيخ مفيد]] ، در اين كتاب به نكات ارزشمندى اشاره فرموده كه به برخى از آنها اشاره مى‌كنيم:


1 - نوادر به رواياتى مى‌گويند كه به آنها عمل نمى‌شود و حجت نيستند.
1 - نوادر به رواياتى مى‌گويند كه به آنها عمل نمى‌شود و حجت نيستند.
خط ۸۸: خط ۸۸:




شيخ مفيد غير از اين كتاب دو تأليف ديگر در اين موضوع دارد به نامهاى «مصباح النور في علامات أوائل الشهور» و «جواب أهل الرقّة في الأهلّة و العدد»، كه در آنها نيز به بررسى راههاى ثبوت ماه مبارك رمضان و ثبوت هلال پرداخته است.
[[مفید، محمد بن محمد|شيخ مفيد]]  غير از اين كتاب دو تأليف ديگر در اين موضوع دارد به نامهاى «مصباح النور في علامات أوائل الشهور» و «جواب أهل الرقّة في الأهلّة و العدد»، كه در آنها نيز به بررسى راههاى ثبوت ماه مبارك رمضان و ثبوت هلال پرداخته است.


==نسخه‌هاى خطى==
==نسخه‌هاى خطى==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش