نگرشی تطبیقی زن در آیین قرآن و زرتشت، یهود و مسیحیت

    از ویکی‌نور
    نگرشی تطبیقی زن در آیین قرآن و زرتشت، یهود و مسیحیت
    نگرشی تطبیقی زن در آیین قرآن و زرتشت، یهود و مسیحیت
    پدیدآورانوکیلی محلاتی، الهه (مؤلف)
    ناشرسازمان تبلیغات اسلامی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1370
    چاپیکم
    موضوعزنا‌ن‌ در قرآن‌,زنا‌ن‌ در کتا‌ب‌ مقدس‌,ادیا‌ن‌ زنا‌ن‌,زنا‌ن‌ در مسیحیت‌,زنا‌ن‌ در یهودیت‌
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP۱۰۴/ز۹و۸

    نگرشی تطبیقی زن در آیین قرآن و زرتشت، یهود و مسیحیت ، تألیف الهه وکیلی محلاتی، با نگرشی تطبیقی در آیات کتاب‌های مقدس زرتشت، یهود، مسیحیت و اسلام می‌کوشد تا شخصیت زن را به دور از غرض‌های شخصی و بی‌طرفانه بررسی کند.

    مؤلف با روش توصیفی و با استناد به منابع مهم و آثار تحقیقی در این زمینه، کتاب خود را در دوازده فصل به نگارش درآورده است. معرفی مختصری از آیین‌های زرتشت، یهود و مسیحیت و جایگاه زن در آن‌ها محتوای سه فصل اول را تشکیل می‌دهد. در فصل چهارم، جایگاه زن و انواع ازدواج‌ها در جزیرة‌العرب در عصر جاهلیت و پس از آن در فصل‌های پنجم و ششم، حقوق انسانی و نقش خانوادگی و اجتماعی زن از منظر قرآن بررسی شده است.

    در فصل هفتم، بررسی تطبیقی درباره سیمای زن در قرآن و عهدین صورت گرفته و به سیره برخی زنان که در قرآن و احادیث از آن‌ها نام برده شده، از جمله حوا، ساره، هاجر، ملکه سبا، زلیخا، خدیجه، حضرت فاطمه(س) و برخی دیگر اشاره شده است. نویسنده در فصل‌های هشتم تا دهم، بررسی‌ای تطبیقی در احکام مربوط به ازدواج و طلاق، مهر و ارث در آیین‌های زرتشت یهود و مسیحیت انجام داده است. دو فصل آخر، به بررسی دیدگاه قرآن درباره مهریه و ارث زن اختصاص دارد[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص325

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها