نگرشی به مشرب باطنی اسلام و آیین دائو

    از ویکی‌نور
    نگرشی به مشرب باطنی اسلام و آیین دائو
    نگرشی به مشرب باطنی اسلام و آیین دائو
    پدیدآورانگنون، رنه (مؤلف)، قهرمان، دل‌آرا (مترجم)
    ناشرحکمت
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1387
    چاپاول
    موضوعتصوف‌,تا‌ئوئیسم‌,کنفوسیوس‌ گرایی‌
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP۲۸۸/گ۹ن۸

    نگرشی به مشرب باطنی اسلام و آیین دائو، مجموعه مقالاتی درباره مشرب باطنی اسلام به قلم رنه گنون، اندیشمند و نویسنده فرانسوی است. گنون به سبب نوشته‌هایش در باب تباهی عقلی و معنوی، نمادها، مشرب باطنی و غیره مشهور است. دل‌آرا قهرمان کتاب را به فارسی برگردانده است.

    مؤلف به شیوه توصیفی - تحقیقی و پس از تبیین شیوه سیر و سلوک در اسلام و توضیح مفاهیم بنیادی تصوف، درباره آیین دائو و کنفوسیوس و تفاوت مشرب باطنی و ظاهری مطالبی را بیان می‌دارد.

    این کتاب ده فصل دارد. از فصل اول تا پنجم، مؤلف به مشرب باطنی اسلام پرداخته، شیوه سیروسلوک در اسلام و مفاهیم بنیادی تصوف - مانند شریعت، طریقت، حقیقت، قشر، لبّ، توحید، فقر، روح و تجلی - را توضیح داده است. فصل ششم و هفتم به رمزگشایی حروف الفبای عربی اختصاص دارد و برای هر حرف معال عددی خاص در نظر گرفته شده است. همچنین توضیحاتی درباره کف‌بینی و کف‌شناسی در تصوف بیان گردیده است. فصل هشتم به تأثیر تمدن اسلامی در غرب پرداخته است. در فصل نهم، آفرینش و تجلی در اسلام مطرح گردیده است. در فصل دهم، گنون نشان می‌دهد که ممکن است شرایط دوره‌ای سبب از بین رفتن وجه بیرونی سنت چینی (آیین کنفوسیوس) شود، اما جنبه باطنی آن (آیین دائو) هرگز نخواهد مرد و جاویدان است.[۱]

    پانویس

    1. بلندنژاد، سیدعلی، ص307-308

    منابع مقاله

    بلندنژاد، سیدعلی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر سوم: ادیان هند و خاور دور)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1395ش.

    وابسته‌ها