نگاهی چندباره به مبانی تربيت، روش‌ها و اخلاق اسلامی

    از ویکی‌نور
    نگاهی چند باره به مبانی تربيت، روشها و اخلاق اسلامی
    نگاهی چندباره به مبانی تربيت، روش‌ها و اخلاق اسلامی
    پدیدآورانفایضی، علی (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرمبانی تربیت و اخلاق اسلامی
    ناشرمسعی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1377ش
    چاپ1
    شابک964-6455-13-1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ف2ن8 230/18 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نگاهی چندباره به مبانی تربیت، روش‌ها و اخلاق اسلامی اثر علی فائضی، متن درسی دانشگاهی است در تعریف، تبیین و تشریح مبانی تربیت، روش‌های تربیتی و اخلاق اسلامی.

    کتاب، علاوه بر این‌که هر سه بخش «تربیت»، «روش‌های تربیتی» و «اخلاق» معمول در کتاب‌های مربوط به «مبانی تربیت و اخلاق اسلامی» را داراست، ولى از چند جهت، با کتب اخلاقى و تربیتى دیگر فرق دارد که به‌صورت ذیل، به آن اشاره می‌شود:

    1. کارى است تحقیقى؛ به‌طوری‌که اکثر مطالب، منابع و مأخذ آن در پاورقى به طور دقیق آورده شده که این امر کار محققان را ساده و سهل کرده است.
    2. درگذشته دانشجویان براى این‌که درس اخلاق و تربیت را طى نمایند، مى‌بایست مجموعه‌اى از حداقل سه کتاب را مطالعه نمایند تا سرفصل‌هاى شورای‌عالی برنامه‌ریزى رعایت گردد، ولى با مطالعه این کتاب، از کتب دیگر بى‌نیاز مى‌شوند.
    3. باتوجه‌به نیازهاى روحى و روانى جوانان دانشجو تدوین شده و در نگارش آن، سعى شده است که از مطالب غیرضرورى و تکرارى پرهیز شود؛ لذا کمک شایانى به نوسازى و سازندگى معنوى است و گاهی مطالبى در آن طرح شده است که در هیچ‌یک از کتب اخلاقى و تربیتى تاکنون سابقه نداشته است[۱].

    مطالب در سه بخش تدوین شده است و هر بخش داراى چند فصل است. بخش نخست، در شش فصل، به بیان مبانی تربیت اسلامی اختصاص‌یافته است. در فصل اول، ابتدا به تعریف تربیت[۲] و تعلیم[۳] پرداخته شده و سپس، ضمن اشاره به تفاوت میان این دو[۴]، به بیان فرق تزکیه و تربیت در قرآن[۵] و اهمیت تربیت، تعلیم و مقام معلم از دیدگاه پیشوایان اسلام، پرداخته شده است[۶]. فصل دوم، نگاهی است به چهره‌های مختلف انسان در قرآن[۷] و فصل سوم، بیان ویژگی‌های تعلیم‌وتربیت اسلامی[۸]. در فصل چهارم نیز اهداف تعلیم‌وتربیت اسلامی، تشریح شده[۹] و در فصل پنجم، نظریات مطرح شده پیرامون تربیت‌پذیری انسان، موردبحث قرار گرفته است[۱۰]. در آخرین فصل این بخش، از عوامل تربیت، سخن به میان آمده است[۱۱].

    در بخش دوم، در چهارده فصل، به بحث پیرامون برخی از روش‌های تعلیم‌وتربیت اسلامی، پرداخته شده است[۱۲] و بخش سوم نیز در چهار فصل، شامل مبانی اخلاق اسلامی است[۱۳].

    پانویس

    1. طلیعه کتاب، ص23
    2. متن کتاب، ص33
    3. همان، ص37
    4. همان، ص38
    5. همان، ص40
    6. همان، ص42
    7. همان، ص54
    8. همان، ص72
    9. همان، ص91
    10. همان، ص119
    11. همان، ص138
    12. همان، ص176
    13. همان، ص332

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها