نقش سیاسی، نظامی و فکری انصار در عصر خلفای راشدین

    از ویکی‌نور
    نقش سیاسی، نظامی و فکری انصار در عصر خلفای راشدین
    نقش سیاسی، نظامی و فکری انصار در عصر خلفای راشدین
    پدیدآورانخلیفه، حامد محمد (نویسنده)

    کرمی، میثم (نویسنده) عابدی جزینی، مهدی (نویسنده)

    موسوی، سید ناصر (نویسنده)
    ناشرنشر نگاه معاصر
    مکان نشرتهران
    سال نشر۱۴۰۱
    شابک0-207-290-622-978
    موضوعانصا‌ر asnAC,صحا‌به‌,خلفا‌ی راشدین‌ *shpilaC, xodohtrO,اسلام‌ - تا‌ریخ‌ - ۱۱ - ۴۱ق‌
    کد کنگره
    ‏BP ۲۸/۶/خ۸ن۷۰۴۱ ۱۴۰۱

    نقش سیاسی، نظامی و فکری انصار در عصر خلفای راشدین تألیف حامد محمد الخلیفه، ترجمه میثم کرمی، مهدی عابدی جزینی، سید ناصر موسوی؛ این کتاب پیرامون مواضع و مشارکت‌های انصار در عصر خلفای راشدین، تمرکز یافته است. بیعت انصار با ابوبکر، میزان همکاری آنان با ابوبکر، موضع‌گیری انصار در قبال فتنه‌ای که در زمان حیات خلیفه سوم رخ داد، موضع آنان در برابر بیعت حضرت علی(ع) و ...

    ساختار و تولید محتوا

    موضوع این پژوهش، پیرامون نقش سیاسی، نظامی و فکری انصار در دوران خلفای راشیدن است؛ چرا که انصار، ساکنان مدینه بودند که در کمال ایمان، اطاعت و فرمانبرداری، با پیامبر خدا بیعت کردند تا یاری گر اسلام و حامی آنها باشند و بر خویشتن دوستی، صبر پیشه کردند و رسول خدا(ص) و مهاجرین را پناه دادند و با خون و مال خویش، یار و غم خوار آنان شدند. خداوند متعال در قران کریم لب به ستایش این گروه گشوده و پیامبر اکرم(ص) نیز در احادیث فراوانی، ایشان را تحمید و تمجید نمودند. محبت به آنان را بخشی از ایمان، و کینه ورزیدن به آنان را بخشی از نفاق دانسته و پیوسته امّت اسلام تمامی معانی ستایش و ارج و تقدیر را برای این عده از مسلمانان بر دوش می‌کشد؛ چرا که در یاری کردن اسلام و گام برداشتن در شکل‌گیری دولت اسلامی در عصر خلفای راشدین، مواضع شایان توجهی داشتند. لذا با توجه به اهمیت این مواضع وعدم وجود یک پژوهش علمی که بروزدهندۀ این دیدگاه‌ها باشد، نویسنده نگارش این کتاب را برگزیده است.

    مطالب این نوشتار در چهار فصل دسته بندی شده است:

    فصل اول: انصار و رسول خدا(ص)؛ این فصل به مسائلی همچون وضعیت مدینه به هنگام هجرت پیامبر(ص)، جهاد انصار در عصر حضرت و موضع گیری هایشان در قبال یهودیان و منافقین مدینه در همان دوران و جایگاه انصار در پیشگاه رسول خدا(ص) پرداخته است.

    فصل دوم: نقش سیاسی انصار در زمان خلفای راشدین؛ این فصل شامل مباحث نقش سیاسی انصار در زمان خلافت ابوبکر، عمر بن خطاب، عثمان و حضرت علی(ع) است.

    فصل سوم: تأثیر انصار در رفع ارتداد و نقش آنها در فتوحات عصر خلفای راشدین؛ در این فصل نقش انصار در نابود کردن اهل رده، همکاری ایشان در شام، مصر، عراق و مناطق شرقی و همچنین همراهی در جنگ ها در زمان خلافت علی بن ابی‌طالب(ع) مورد بررسی قرار گرفته است.

    فصل چهارم: نقش انصار در حرکت فکری در عصر خلفای راشدین؛ در این فصل به مباحثی چون نقش انصار در جمع آوری قرآن کریم، حدیث شریف نبوی و فقه پرداخته شده است.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها