نقد و نگرشی بر تلمود

    از ویکی‌نور
    نقد و نگرشی بر تلمود
    نقد و نگرشی بر تلمود
    پدیدآورانظفرالاسلام خان (نویسنده) رحمتی، محمدرضا (مترجم)
    ناشرمرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی
    مکان نشرقم
    سال نشر1369ش
    چاپاول
    کد کنگره
    ‏BM 497/۸/خ۲ت۸۰۴۱،ر۳

    نقد و نگرشی بر تلمود، ظفرالاسلام خان، ترجمه محمدرضا رحمتی، این کتاب ترجمه «التلمود تاریخه و تعالیمه» است که نقدی بر کتاب «تلمود» یکی از مهم‌ترین متون مقدس یهود پس از تورات دارد و خواننده را با زوایای مختلف این متن آشنا می‌سازد. «تلمود» به طور کلی دربردارنده اصول مذهبی، تاریخ و آداب و سنن قوم بنی‌اسرائیل است که پس از دوره اسارت دوم تدوین گشت و بعدها مراحل تاریخی ـ فکری گوناگونی را گذراند و در نهایت به شکل امروزی باقی ماند.

    این کتاب چهار مبحث اصلی دارد. در اولین مبحث سر پیدایش تلمود و تأثیر آن بر یهودیان، انواع تلمودهای بابلی و اورشلیمی و مقایسه آن‌ها و پیدایش قانون شفاهی مورد بررسی قرار گرفته است.

    در مبحث دوم به مسئله سوزاندن تلمود توسط مسیحیان در قرون وسطا توجه شده است، چراکه مسیحیان تلمود را عامل اصلی پایداری یهودیان می‌دانستند.

    در دو مبحث دیگر مهم‌ترین عقاید تلمود درباره زن، مسیحا، ویرانی معبد و... و همچنین خرافات مطرح‌شده در «تلمود» از جمله طالع‌بینی، جادو، رمّالی و... بررسی شده است. در ادامه‌ی کتاب چهار ضمیمه درباره معرفی شخصیت‌های برجسته و مهم‌ترین منابع کتاب و نیز توضیح مختصر برخی اصطلاحات خاص به وسیله مترجم آورده شده است که برای آشنایی خوانندگان با این موارد ضروری به نظر می‌رسد.

    در انتها نیز مقاله «تلمود» که ترجمه‌ای از مقاله‌ی مزبور در دائرة‌المعارف بریتانیکا است، گنجانده شده است. [۱]


    پانويس

    1. ر.ک: شرفایی، محسن، ص87-88


    منابع مقاله

    شرفایی، محسن، رمضانعلی ایزانلو، محمدحسین محمدپور، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان، مشهد، بنیاد پژوهشهای اسلامی، 1391ش.

    وابسته‌ها