نظرة في تطور علم الأصول

    از ویکی‌نور
    نظرة فی تطور علم الأصول
    نظرة في تطور علم الأصول
    پدیدآورانگرجی، ابوالقاسم (نويسنده)
    ناشرمؤسسة البعثة
    مکان نشرایران - قم
    چاپ1
    شابک-
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /گ4 ن8043 148 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نظرة في تطور علم الأصول، ترجمه‌ای به زبان عربی از کتاب نگاهی به تحول علم اصول، نوشته فقیه و چهره ماندگار جمهوری اسلامی ایران، ابوالقاسم گرجی (۱۳۰۰-۱۳۸۹ش)، است. در این اثر، تاریخ علم اصول فقه اسلامی به 8 دوره (1. تأسیس؛ 2. تصنیف؛ 3. اختلاط علم اصول با علم کلام؛ 4. کمال و استقلال مجدد علم اصول؛ 5. رکود استنباط و توقف علم اصول شیعه امامیه؛ 6. نهضت مجدّد؛ 7. ضعف و فتور علم اصول؛ 8. دوره جدید علم اصول؛ دوران وحید بهبهانی و شاگردانش) تقسیم و به‌صورت اجمالی معرفی شده است. کتاب‌شناسی متن اصلی قبلا انجام شده است و در اینجا برگردان عربی شناسانده می‌شود.

    ویژگی‌های ترجمه

    • ناشر (مؤسسه بعثت)، هدف از نشر این ترجمه را مشارکت در تحقق هفته وحدت اسلامی دانسته و اعلام کرده که این وحدت شایسته است در هر هفته، ماه و سال، استمرار یابد.
    • به گفته ناشر، کتاب حاضر، تطور علم اصول فقه را در اسلام و نقش و همکاری دانشمندان شیعه و سنی را در تکامل آن نشان می‌دهد و به‌ویژه تأثیر مکتب اهل‌بیت(ع) را در ژرفابخشی به علوم اسلامی و جلوگیری از تحریف و انحراف آن آشکار می‌سازد.
    • ناشر، تأکید کرده که مطالب کتاب حاضر قبلا در نشریه "مقالات و بررسی‌ها" (وابسته به دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران) سال 1394ق، به زبان فارسی منتشر شده، ولی نام مترجم یا مترجمان عربی این اثر را ذکر نکرده است[۱]‏.

    نمونه ترجمه

    • متن فارسی: مسائل علم اصول فقه چون دیگر مسائل و همه پدیده‌ها یکباره پدید نیامده و پیوسته به یک حال باقى نمانده است، ولى چه وقت پیدا شده و چه تحولاتى در آن رخ داده است؟ مسئله‌اى است قابل ‌بحث و درخور تحقیق. مقاله‌اى که در زیر مى‌خوانید کوششى است در راه پاسخ به این پرسش. امید است بتواند لااقل تا حدودى از این راز پرده برداشته و از این معما گره‌ گشاید.
      • ترجمه عربی: علم "أصول الفقه"، شأنه شأن سائر العلوم و الظواهر لم يطلع إلی عالم الوجود دفعة واحدة و لم يبق علی حالة معينة إلا أنه متی وجد وكيف تطوّر؟ هذه هي المسألة التي نحاول بحثها في هذه المقالة التي آمل أن تميط اللثام - ولو إلی حدّ معين - عن هذه المسألة الغامضة المعقّدة[۲]‏.

    مقایسه اجمالی

    ترجمه عربی، مطابق متن اصلی است، ولی داوری دقیق و تفصیلی برعهده متخصصان است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه ناشر، ص5-6
    2. ر.ک: متن ‌کتاب، ص7

    منابع مقاله

    مقدمه ‌و متن‌ کتاب.

    وابسته‌ها