نسل‌کشی سادات و مسلمانان شیعه

    از ویکی‌نور
    نسل‌کشی سادات و مسلمانان شیعه
    نسل‌کشی سادات و مسلمانان شیعه
    پدیدآورانزارع‌خورمیزی، محمدرضا (نويسنده)
    ناشرسازمان حج و زیارت. حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارات
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ز2ن5 239 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نسل‌کشی سادات و مسلمانان شیعه، نوشته محمدرضا زارع خورمیزی (معاصر)، با هدف اثبات مظلومیت سادات و شیعیان در گستره تاریخ و علت‌یابی و ارائه راهکارهایی برای برون‌رفت از آن به رشته تحریر درآمده است.

    نویسنده، دیباچه کتاب را با این عبارت آغاز کرده است: «بر پایه مستندات تاریخی، برخورد قهرآمیز با خاندان پیامبر(ص) و شیعیان، بلافاصله بعد از رحلت نبی اکرم(ص) آغاز شد و در دوره‌های متعدد ادامه یافت؛ لذا تاریخ مظلومیت خاندان نبی اکرم‌(ص) و پیروان آنها به درازای تاریخ اسلام است»[۱].

    کتاب، مشتمل بر هفده فصل و هر فصل مشتمل بر گفتارهای متعددی است. به گفته نویسنده، مقصود از این پژوهش، ارائه گزارش کامل شهدای شیعه نیست، بلکه مقصود، بررسی و احصای نسل‌کشی، قتل‌ عام و کشتار جمعی مسلمانان شیعه غیر نظامی است که البته قتل ‌عام و کشتار اسرا بعد از دادن امان به آنها را نیز شامل می‌شود. درباره سازمان‌دهی این پژوهش باید گفت که پدیده کشتار جمعی شیعیان، موضوعی نیست که در یک یا دو کتاب گنجایش داشته باشد، بلکه بررسی دقیق ابعاد آن، نیاز به پژوهش‌های متعدد و آثار علمی فراوان دارد، ولی موضوع یادشده در این نوشتار، در سه بخش مهم زیر ارائه می‌شود:

    1. گزارش تحلیلی از چگونگی قتل‌ عام شیعیان، از قرن اول هجری تاکنون، در مناطق مختلف عالم؛
    2. بررسی تحلیلی و دقیق ریشه‌ها، علل و انگیزه‌ها و بهانه‌های کشتار جمعی و نسل‌کشی شیعیان در گستره تاریخ تا عصر حاضر؛
    3. راه‌های برون ‌رفتن و منع از این پدیده در حال و آینده.

    بعد از بخش کلیات که به پیشینه و تعریف مفاهیم و ادله منع نسل‌کشی می‌پردازد، کشتار جمعی، قتل ‌عام و نسل‌کشی سادات و مسلمانان شیعه در هر قرن، موضوع یک فصل از این کتاب است؛ به ‌این ‌صورت ‌که نسل‌کشی و کشتار جمعی علیه سادات و مسلمانان شیعه در قرن اول هجری، در فصل اول و برای قرن دوم، در فصل دوم بررسی می‌گردد؛ همین‌طور تا فصل چهاردهم که به کشتار جمعی شیعه در دوران معاصر می‌پردازد. افزون بر آن، فصل پانزدهم نیز به بررسی رکوردهای تاریخی در خصوص نسل‌کشی سادات و شیعیان اختصاص دارد. دو فصل آخر نیز به ریشه‌ها، علل، انگیزه‌ها و بهانه‌های کشتار جمعی سادات و شیعیان و راه‌های برون‌رفت از آن می‌پردازد[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: دیباچه، ص31
    2. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص40-39

    منابع مقاله

    دیباچه و مقدمه مؤلف.


    وابسته‌ها