موسوعة الإمام علي بن ابي‌طالب عليه‌السلام في الکتاب و السنة و التاريخ

    از ویکی‌نور
    موسوعة الإمام علي بن أبي طالب علیه‌السلام في الکتاب و السنة و التاريخ
    موسوعة الإمام علي بن ابي‌طالب عليه‌السلام في الکتاب و السنة و التاريخ
    پدیدآورانمحمدی ری‌شهری، محمد (نویسنده)

    سیدطباطبایی، سید محمدکاظم (نویسنده) طباطبايي‌نژاد، محمود (نویسنده)

    مرکز بحوث دار الحديث. قسم احياء التراث (محقق)
    ناشرمؤسسه علمي فرهنگي دار الحديث. سازمان چاپ و نشر
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1425ق.
    چاپجلدهاي 1,2,5,6,7,8,9,10 چاپ يکم جلدهاي 3,4,11,12 چاپ دوم
    موضوععلي بن ابي طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - دايره المعارف‏ها

    علي بن ابي طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - سياست و حکومت علي بن ابي طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. -- جنگها علي بن ابي طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - فضايل علي بن ابي طالب(ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - اثبات خلافت

    اسلام - تاريخ - از آغاز تا 41ق.
    تعداد جلد12ج.
    کد کنگره
    ‏‎‏/‎‏م‎‏3‎‏م‎‏8 / 37/35 BP

    موسوعة الإمام علي بن ابي‌طالب عليه‌السلام في الکتاب و السنة و التاريخ تألیف محمد محمدی ری شهری، با همکاری سید محمدکاظم طباطبایی و سید محمد طباطبایی، مجموعه‌ای است شامل تاریخ، سیره و دیدگاه‌های امام علی(ع) درباره علوم و دانشهای گوناگون.

    این موسوعه، در ادامه کتاب نگاری درباره شخصیت امام علی(ع)، فراهم آمده و در آن ابعاد زندگانی و دیدگاه‌های امام کاوش و عرضه شده است. مطالب کتاب برگرفته از متون کهن تاریخی و حدیثی اهل سنت و شیعه است، محققان آن کوشیده‌اند در زیر هر عنوانی که برگزیده‌اند، عین متون پیشین را نقل کنند و کتاب از این جهت حاوی اطلاعات مفیدی است و برای هر پژوهشگری، کتاب مرجعی درباره امام علی(ع) به شمار می‌رود.

    از ویژگیهای کتاب این است که تحلیلهایی در برخی از بخشها نوشته شده و هر بابی جمع‌بندی و گزارش شده و محققان آن، آنها را جدای از گزارشهای تاریخی تدوین کرده‌اند و تحلیلها با گزارشهای تاریخی و حدیثی در هم نیآمیخته‌اند. آمیزه‌ای از منابع عامه و خاصه در باب هر موضوع در کنار هم آمده تا خواننده به ابعاد هر موضوع از دو نگاه آشنا شود. بیش از صد مصدر و مآخذ، مصادر کتاب را تشکیل می‌دهد. توضیحات مفیدی به مناسبت طرح مباحث و ذکر اعلام در حواشی کتاب نوشته شده و ابوابی نیز، ناظر به مباحث نو ابداع شده و دیدگاه‌های امام در عرصه‌های گوناگون علمی مانند روان‌شناسی، تاریخ و جامعه‌شناسی آورده شده است.

    موسوعه در شانزده بخش سامان یافته و همه ابعاد حیات فردی، جمعی و سیاسی امام علی(ع) در آنها آورده شده است.

    بخشهای کتاب، عبارت‌اند از: خانواده امام، امام با پیامبر(ص)، تلاش پیامبر برای پیشوایی امام، علی(ع) پس از پیامبر(ص)، سیاستها و جنگهای امام، دوران تنهایی و بی‌کسی شهادت امام، دیدگاه‌های درباه امام، ویژگیها و دانشهای امام، قضاوتهای امام، شخصیت و ابعاد معنوی امام، حب و بغض امام، یاران و کارگزاران امام.

    این کتاب به زبان فارسی ترجمه شده و مترجمان آن، عبدالهادی مسعودی، مهدی مهریزی، سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا)، جوادی محدثی، محمدعلی سلطانی می‌باشند.

    دوره فارسی این اثر یک جلد نمایه دارد که از سوی محمد مرادی و همکاران در 558 صفحه تدوین شده است.[۱]



    پانويس

    1. ر.ک: معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ص369-371


    منابع مقاله

    معاونت فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، کتاب‌شناسی توصیفی اهل‌بیت علیهم‌السلام، قم، مرکز چاپ و نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، چاپ اول، 1383ش.

    وابسته‌ها