موجبات مسئوليت مدنی و آثار آن

    از ویکی‌نور
    موجبات مسئوليت مدنی و آثار آن
    موجبات مسئوليت مدنی و آثار آن
    پدیدآورانخواجه‎ پيری، عباس (نويسنده)
    ناشرانتشارات بین‌المللی الهدی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1389ش
    چاپ2
    شابک978-964-439-484-3
    موضوعحقوق مدنی - ایران - مسوولیت (حقوق) - ایران - شبه جرمها (ت. ج.)
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /خ9م8 500 KMH
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    موجبات مسئولیت مدنی و آثار آن، نوشته عباس خواجه پیری(متولد 1339ش) از مجموعه کتاب‌های دوره حقوق مدنی جلد 4 است. این اثر، کتاب آموزشی است که برای دوره کارشناسی حقوق تدوین شده است و در کلیات مسئولیت مدنی، مبانی ضمان قهری در حقوق اسلام، مسئولیت مدنی در حقوق ایران و مسئولیت مدنی دولت‌ها در حوزه حقوق بین‌الملل بحث کرده است.

    موضوع کتاب از مبحث‌های مهم و اساسی حقوق مدنی است که افزون بر جنبۀ تحلیلی و استدلالی آن، به لحاظ کاربردی نیز برای تمایز حقوق خصوصی افراد دارای اهمیت ویژه‌ای است.[۱]‏در این اثر، رعایت ترتیب مواد قانون ممکن نگردیده است؛ چراکه از یک‌سو، منبع‌های قانونی متعدد است و از سوی دیگر، عنوان‌های مربوط به مسئولیت مدنی و آنچه که ایجاد آن را در قانون مدنی موجب می‌شود، به‌خوبی و بادقت جداسازی نشده است. همچنین، بر اثر تحولاتی که پس از تصویب قانون مدنی در سال 1307ش در زمینۀ موضوع مسئولیت مدنی ایجاد گردید و آن مواد قانون مدنی نتوانست پوشش لازم را به تحولات بدهد و پی‌آمدِ آن، تصویب قانون مستقلی تحت عنوان «قانون مسئولیت مدنی» مصوب سال 1339ش شد، اساس کار در این کتاب همان پیروی از سرفصل‌های مصوب شورای برنامه‌ریزی آموزشی گردید و در موضوع، از مواد قانونی مربوط (به‌ویژه قانون مدنی، قانون مسئولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی) به‌تناسب بهره‌گیری شد.

    خواجه پیری در شیوه نگارش این کتاب در هر قسمت با بیان مثالی روشن و ذکر نمونه‌های عملی و کاربردی، خواسته است که تفهیم و درک موضوع، عمیق‌تر و آسان‌تر گردد. همچنین، واژه‌های تخصصی حقوقی را به زبان انگلیسی در پاورقی آورده است تا خوانندگان با معنای آن‌ها هنگام رجوع به متن‌های حقوقی انگلیسی آشنا باشند. او برای آسان‌شدن دسترسی خوانندگان به موضوع‌ها، افزون بر درج فهرست کلی مطالب که در آغاز کتاب، فهرست تفصیلی نیز از عنوان‌های جزئی را به همراه فهرست مواد قانونی مورد استناد در پایان کتاب آورده است.[۲]

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه مؤلف، ص10
    2. ر.ک: همان، ص11-10

    منابع مقاله

    1. مقدمه مؤلف

    وابسته‌ها