من نور القرآن

    از ویکی‌نور
    من نور القرآن
    من نور القرآن
    پدیدآورانیعقوبی، محمد (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرتفسیر موضوعی‌ حرکي یقتبس‌ من‌ القرآن‌ الکریم‌ ما‌ یلقي‌ ضوء‌ علي‌ قضا‌یا‌ عقا‌ئدیه‌ او أخلاقیة‌ أو فکریة‌ أو اجتما‌عیة‌
    ناشردار الصادقين
    مکان نشرعراق - نجف اشرف
    سال نشر1442ق - 2021م
    چاپ4
    زبانعربی
    تعداد جلد5
    کد کنگره
    BP ۱۰۲/ی۷م۸
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    من نور القرآن، به قلم آیت‌الله محمد یعقوبی (معاصر)، تفسیر موضوعی 5 جلدی قرآن کریم است، مشتمل بر مباحثی در اعتقادات، اخلاق و موضوعات فکری و اجتماعی.

    این تفسیر از تفاسیر موضوعی است؛ یعنی از خلال موضوعاتی که مطرح می‌نماید به آیات قرآنی نگاه می‌کند؛ ازاین‌رو ترتیب ارائه مطالب در این تفسیر با دیگر تفاسیر متفاوت است و به ترتیب آیات و سور مصحف کاری ندارد.

    از دیگر ویژگی‌های این تفسیر که یک تفسیر موضوعی است پویایی آن است؛ چراکه غرض از آن فعال نمودن نقش آیات قرآن در زندگی است و در آن صرفا به تفسیر الفاظ آیه و شرح عبارات و مفرداتش پرداخته نمی‌شود، بلکه در برخورد با یک موضوع خاص عقیدتی، اخلاقی، فکری، اجتماعی، تاریخی یا غیره، از مرجع قرآنی بهره می‌گیرد و تفسیر آیه را بر آن موضوع تطبیق می‌کند تا قرآن را در تمام امور زندگی راهنمای ما قرار دهد[۱].

    چون در تفسیر موضوعی، منبع اصلی تفسیر آیات، دیگر آیات قرآنی است؛ اولین منبع در تفسیر آیات در این اثر، خود آیات قرآنی و دومین منبع مورد استفاده آن، روایات و احادیث است. خواننده، روایات شریفه را در هماهنگی با آیات شریفه در یک منظومه می‌یابد و نویسنده کتاب در تحقیق روایی که به تفسیر آیه پیوسته است، مانند تفسیر المیزان روایات را جدا بررسی نکرده است[۲].

    نویسنده در مقدمه متذکر شده که: ما در این تفسیر از رویکرد قرآن پیروی کردیم که توحید و اعتقادات ناشی از آن را محور زندگی قرار می‌دهد؛ لذا هرگاه که به احکام شرعی و یا حوادث جنگی و یا اقتصادی و اجتماعی می‌پردازیم، آن را به عقاید پیوند می‌زنیم و همه امور را به خداوند متعال ارجاع می‌دهیم. طبعا هرکه این رویکرد قرآنی را درک نکند، آن را خارج از چارچوب خواهد پنداشت. در احادیث و خطبه‌ها نیز چنین گرایشی داریم و بر این اساس قدم برداشته‌ایم؛ لذا بحث از عقاید و اخلاق را با سیاست، اقتصاد، مدیریت، جامعه، اندیشه و فرهنگ درآمیخته‌ایم[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه و تعریف، ج1، ص13-14
    2. ر.ک: همان، ص15-16
    3. ر.ک: همان، ص16

    منابع مقاله

    مقدمه و تعریف.

    وابسته‌ها