مقدمه‌ای بر ذن بودیسم

    از ویکی‌نور
    مقدمه‌ای بر ذن بودیسم
    مقدمه‌ای بر ذن بودیسم
    پدیدآورانسوزوکی، د.ت. (مؤلف)، شادان، منوچهر (مترجم)
    ناشرانتشارات بهجت
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1383
    چاپاول
    موضوعذن
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BQ‌۹۲۶۵/۴/‌س‌۹‌م‌۷

    مقدمه‌ای بر ذن بودیسم ، به قلم د.ت. سوزوکی، ذن‌شناس، ذن‌باور و فیلسوف ژاپنی و با پیشگفتار جذاب و مفصل یونگ، روان‌پزشک نامدار سوئیسی که نظرات او درباره ناخودآگاه شهرت جهانی دارد، به رشته تحریر درآمده است. منوچهر شادان کتاب را به فارسی برگردانده است.

    اثر حاضر به شیوه تحقیقی - تحلیلی و با هدف جذب مخاطب و برانگیختن او به مطالعه دیگر آثار ذن بودیزم به نگارش درآمده است. این اثر همان‌گونه که از نام آن برمی‌آید، کتاب مفیدی برای آن دست از مخاطبان است که برای اولین بار به سراغ ذن بودیزم می‌روند.

    کتاب حاضر نه فصل دارد. در فصل نخست پیشگفتار مفصل یونگ در خصوص مفهوم ذن، ساتوری، خود-من و ناخود آمده است. در فصل دوم به مقوله ذن پرداخته شده و به چند سؤال اساسی از جمله اینکه آیا ذن یک دین است پاسخ داده می‌شود. فصل سوم به این سؤال پاسخ می‌دهد که آیا ذن نیست‌انگاری است؟ فصل چهارم به این اشاره می‌کند که آیا ذن غیرمنطقی است؟ و سپس درصدد اثبات منطق‌پذیری و غیرقابل انعطاف بودن ذن برمی‌آید. در فصل پنجم به علت سلبی یا ایجابی بودن ذن اشاره و سپس مثال‌هایی آورده می‌شود. در فصل ششم، ذن از وجه عملی آن تبیین می‌گردد، چراکه به نظر نویسنده چون نمی‌توان ذن را از لحاظ عقلی شناخت، تنها راه برای شناخت آن راه عملی است. فصل هفتم به کسب نظرگاه جدید در ذن که همان ساتوری است اختصاص یافته، با مثال‌هایی آن را روشن کرده است. در فصل هشتم به مقوله کوان توجه شده است که به وسیله آن استادان ذن در پی تحول آگاهی در اذهان شاگردانشان بوده‌اند. در فصل نهم به تالار تفکر استعلائی راهبان -مکانی که ذن، راهبان خود را در آنجا تعلیم می‌دهد- نگاهی انداخته شده، قوانین آن توضیح داده شده است.[۱]

    پانویس

    1. بلندنژاد، سیدعلی، ص332-333

    منابع مقاله

    بلندنژاد، سیدعلی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر سوم: ادیان هند و خاور دور)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1395ش.

    وابسته‌ها