مفتاح السعادة

    از ویکی‌نور
    مفتاح السعادة
    مفتاح السعادة
    پدیدآورانغفوریان، محمدرضا (نويسنده)

    خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده)

    مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) (سایر)
    عنوان‌های دیگرالطلب و الارادة. شرح ** تعلیقة علی الطلب و الأرادة للإمام الخمیني قدس‌سره
    ناشرمؤسسة تنظیم و نشر آثار الإمام الخمینی (قدس‌سره)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1390ش - 1433ق
    چاپ1
    موضوعجبر و اختیار - فقه تطبیقی - حدود (فقه) - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368. الطلب و الاراده - نقد و تفسیر
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    8026ط8خ 219/6 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    مفتاح السعادة، تعلیقه و شرح عربی محمدرضا غفوریان (معاصر) بر کتاب «الطلب و الإرادة» امام خمینی(ره) است که به زبان عربی نوشته شده و ناظر به مبحث طلب و اراده در بحث اوامر «كفاية الأصول» آخوند خراسانی بوده است.

    امام خمینی(ره)، رساله مستقلی در مباحث طلب و اراده به جهت محافظت از مرزهای علوم و احتراز از خلط مباحث نوشته است. اما به جهت دشواری مباحث آن از یک‌سو و اهمیت آن در زمینه فلسفه و عقاید، فاضل محقق محمدرضا غفوریان اقدام به شرح این رساله و نوشتن تعلیقه بر آن کرده است[۱].‏

    کتاب طلب و اراده امام خمینی(ره) مملو از درر گران‌قدر و بیانات عالی است که از قواعد مهم علم اصول و کلام و حکمت و عرفان بحث می‌کند. در این اثر به مسائل گوناگون در زمینه‌های مختلف، براهین مذکور در آثار شیعه و ابداعات نویسنده و یا مباحث روایی بسیار مفید اشاره شده است. لکن همه این امور به‌اختصار و ایجاز ذکر شده است. به همین دلیل نویسنده اقدام به شرح عبارات آن کرده و تلاش کرده که از اطناب سخن جز در مواردی که چاره‌ای جز تبیین مبانی و شرح معانی نیست، خودداری کند. وی تلاش کرده که در اکثر مباحث به مبانی مسائل و براهین و مباحث مرتبط در سایر آثار امام خمینی(ره) اشاره کند. البته تصریح کرده که ممکن است به علت عدم دستیابی یا از روی سهو برخی مطالب از قلم افتاده باشد[۲]‏.

    صفحات کتاب از سه بخش تشکیل شده است: در بالای صفحه متن طلب و اراده، در بخش وسط تعلیقات غفوریان و در ذیل صفحه نیز پانوشت و منابع مطالب ذکر شده است.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه ناشر، ص13
    2. ر.ک: مقدمه مؤلف، صفحه ج - د

    منابع مقاله

    مقدمه ناشر، مقدمه مؤلف و متن کتاب.

    وابسته‌ها