مشروطه به روایت کسروی: سومین اثر احمد کسروی درباره مشروطیت بر اساس یادداشت‌های او در روزنامه پرچم

    از ویکی‌نور
    مشروطه به روایت کسروی
    مشروطه به روایت کسروی: سومین اثر احمد کسروی درباره مشروطیت بر اساس یادداشت‌های او در روزنامه پرچم
    پدیدآوراننورمحمدی، مهدی (نویسنده)
    ناشرعلم
    مکان نشرتهران
    سال نشر۱۳۹۸ش
    شابک4-246132-622-978
    کد کنگره
    ‏DSR۱۴۴۰/ک۵م۵ ۱۳۹۹

    مشروطه به روایت کسروی: سومین اثر احمد کسروی درباره مشروطیت بر اساس یادداشت‌های او در روزنامه پرچم تألیف مهدی نورمحمدی، این کتاب بر اساس یادداشت‌های کسروی در روزنامه‌ی پرچم در سال‌های 1320 و 1321 خورشیدی فراهم آمده و سومین اثر او درباره‌ی مشروطیت است که برای اولین بار در قالب کتاب به چاپ رسیده است.

    ساختار

    یادداشت‌های کسروی در روزنامه‌ی پرچم درباره‌ی رجال و حوادث انقلاب مشروطه که ارکان و ساختار کتاب حاضر را تشکیل می‌دهد، شامل 6 موضوع است. این موضوعات عبارتند از:

    • هواخواهان مشروطه
    • بدخواهان مشروطه
    • گروه سوم
    • یک سند تاریخی
    • یک عکس تاریخی
    • از این جا و از آن جا

    گزارش کتاب

    احمد کسروی (1324-1269 ش) مورخ، زبان شناس، پژوهشگر، روزنامه نگار، حقوق دان و وکیل دعاوی، در حوزه‌های گوناگون دارای تألیفات متعدد پژوهشی است. وی درباره‌ی انقلاب مشروطیت صاحب دو اثر سترگ «تاریخ مشروطه ایران» و «تاریخ هجده ساله آذربایجان» است که از مهم‌ترین مدارک و منابع مربوط به مطالعات مشروطه محسوب می‌شود و همواره مرجع اصلی پژوهشگران این عرصه بوده است. این نوشتار که بر اساس یادداشت‌های وی در روزنامه‌ی پرچم در سال‌های 1320 و 1321 خورشیدی فراهم آمده، سومین اثر او درباره‌ی مشروطیت است که برای اولین بار در قالب کتاب به چاپ رسیده است. این اثر علاوه بر این که خلاصه‌ی کتاب‌های «تاریخ مشروطه ایران» و «تاریخ هجده ساله آذربایجان» است، ادامه و تکمله‌ی کتاب‌های یاد شده نیز به شمار می‌آید، زیرا دارای تفاوت‌ها، افزوده‌ها، داوری‌ها، اظهار نظرات و توضیحاتی است که در آن کتاب‌ها نیامده است. «ثبت وقایع در تاریخ»، «قدردانی از قهرمانان و کوشندگان مشروطه»، «زنده نگه داشتن نام مجاهدان گمنام مشروطه» و «نکوهش بدخواهان و دشمنان مشروطه» از مهم‌ترین دلایل و انگیزه‌های کسروی در نگارش این یادداشت‌ها بوده است. اثر حاضر همچون دو کتاب مشهور کسروی، از جمله اسناد مهم و ارزشمند انقلاب مشروطیت محسوب می‌شود.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها