مربیگری روشمند

    از ویکی‌نور
    مربّیگری روشمند
    مربیگری روشمند
    پدیدآورانپسندیده، عباس (نویسنده)
    مکان نشرقم
    سال نشر۱۴۰۲
    چاپدوم
    شابک۹۷۸-۶۲۲-۲۰۷-۲۱۲-۴
    کد کنگره
    BP ۲۳۲/۶۵‏

    مربّیگری روشمند تألیف عباس پسندیده؛ نویسنده در این کتاب در پی ارائه و طراحی الگویی برای راهنمایی تخصصی با رویکرد دینی است. در این کتاب خواننده با «ویژگی‌های راهنما»، «موضوع راهنمایی» و «فرآیند هفت مرحله‌ای راهنمایی» آشنا می‌شود.

    راهنمایی، امروز یک ضرورت اجتماعی است که به شکل‌‌های مختلف بروز می‌کند. تحوّل جامعه از سنّتی به مدرن، به انسان، آزادی انتخاب و تصمیم‌‌گیری می‌‌دهد و فرد، خودش تعیین کنندۀ سرنوشت خویش می‌‌شود. از این رو، نیاز دارد تا از کمک افراد متخصّص استفاده کند تا بهترین تصمیمات را بگیرد ...

    از جنبه‌‌ای دیگر، فعّالیت‌ مبلّغان و مربّیانی که به امر هدایت و راهنمایی مردم می‌‌پردازند نیز چندان قابل سنجش و ارزشیابی نیست؛ چرا که از چارچوب و قالب مشخّصی پیروی نمی‌‌کند. همۀ اینها نشان می‌دهد که سازمان یافته کردن راهنمایی و هدایت مردم، یکی از امور ضروری است.

    فرازی از کتاب

    از سویی با جامعه‌‌ای رو به رو هستیم که نیازمندحلّ مشکلات است. گذشته از مشکلات، مردم برای درست زندگی کردن، نیازمند سبکی از زندگی سالم هستند تا زندگی آنها را سامان دهد. در این بخش، مردم نیازمند اطّلاعات لازم برای شناخت ابعاد و اجزای مختلف سبک زندگی اند و نیز نیازمند شیوه‌‌های کنش صحیح در هر موقعیت از زندگی اند تا سلوک و عملکرد آنها را هدایت یا تصحیح کند.

    از سوی دیگر، منابع اسلامی ‌را داریم که گنجینه‌‌ای ارزشمند و غنی برای ساخت یک زندگی خوب، سالم و پیش‌رونده است. آموزه‌‌های اسلامی ‌در قالب آیه و حدیث، در بر دارندۀ راهنمایی‌‌های کارآمد برای حلّ مشکلات، برخورداری از سبک زندگی سالم و نیز رشد و ارتقای انسانی است.

    از سوی سوم، طیفی از نیروهای انسانیِ مرتبط وجود دارند که می‌‌توانند این آموزه‌‌ها را به گوش آن مردم برسانند.

    آنچه در این میان به عنوان یک خلأ مطرح است، فقدان الگویی برای راهنمایی مردم است. این اقدامات، در سطح راهنمایی تخصّصی است. راهنمایی تخصّصی بویژه در سطح گروهی، نیازمند الگویی است که از یک قالب مشخّص پیروی کند و فرایند راهنمایی کردن را مشخّص سازد.

    این الگو، چارچوب مشخّصی است که فرایند راهنمایی تخصّصی را در قالب مراحلی تعریف شده و به هم پیوسته، نشان دهد. و در آن مربیان،‌خواهند دانست برای انتقال معارف دین، چه مراحلی را باید طی کنند.

    کتاب در دو بخش سامان یافته است:

    بخش اوّل: مباحث نظری مداخلات عمومی فصل اوّل: کلّیات فصل دوم: راهنمایی و مربّیگری در روان‌شناسی؛ گونه‌‌ها و بنیان‌‌ها

    بخش دوم: الگوی راهنمایی متناسب با فرهنگ

    فصل اوّل: اصول مداخلۀ عمومی

    فصل دوم: ویژگی‌‌های مربّی و راهنما

    فصل سوم: ویژگی‌‌های موضوع راهنمایی

    فصل چهارم: فرایند مداخله[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    پایگاه اطلاع‌رسانی حدیث شیعه (حدیث نت)

    وابسته‌ها