مدرسة الکوفة الحدیثیة فی القرنین الاول و الثانی الهجریین

    از ویکی‌نور
    مدرسة الکوفة الحدیثیة فی القرنین الاول و الثانی الهجریین
    مدرسة الکوفة الحدیثیة فی القرنین الاول و الثانی الهجریین
    پدیدآورانخویر، هناء حسین علوان (نويسنده)
    سال نشر1432ق - 2011م
    چاپ1
    موضوعحدیث - تاریخ - محدثان - سرگذشتنامه - کوفه - زندگی فرهنگی - حدیث - علم الرجال - حدیث - علم الروایه
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    4م9خ 106/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    مدرسة الكوفة الحديثية في القرنين الأول و الثاني الهجريين، نوشته هناء حسین علوان خویر (معاصر) در موضوع علوم حدیث (تاریخ حدیث - مکاتب حدیثی) است.

    نوشتار حاضر پژوهشی پیرامون مدرسه حدیثی کوفه در دو قرن اول هجری، شکل‌گیری و بیان ویژگی‌های مختلف آن است. این نوشته در حقیقت پایان‌نامه کارشناسی ارشد نویسنده است که به‌صورت کتاب منتشر شده است[۱].

    کتاب در یک مقدمه، تمهید، پنج فصل و خاتمه ترتیب یافته است. نویسنده در مقدمه، به کلیاتی در خصوص این پژوهش اشاره کرده، سپس در تمهید به بیان مطالبی مختصر درباره حیات فکری در کوفه و انواع مدارس علمی کوفه در بازه زمانی قرن اول و دوم هجری قمری پرداخته است[۲].

    فصل اول، به شهر کوفه در دو قرن اول هجری اختصاص یافته و ضمن تعریف و ذکر تأسیس آن، به فضایل نقل‌شده در مورد این شهر به‌همراه مطالبی درباره لغت، تاریخ، مساجد و فضایل آنها و همچنین خاندان‌های علمی مشهور آن پرداخته شده است. فصل دوم، درباره تعریف حدیث و اهمیت آن و همچنین مشهورترین مدارس حدیثی است. در این فصل به تعریف لغوی و اصطلاحی حدیث، معنای خبر، اثر، علم درایه و روایت اشاره شده و اهمیت حدیث نبوی در قرآن، سنت و سخنان علما ذکر شده است. مهم‌ترین مدارس حدیثی دو قرن یادشده، مانند: مدرسه حدیثی مکه، مدینه، شام و بصره نیز از مطالب مطرح‌شده در این فصل است. در فصل سوم، به پیدایش مدرسه حدیثی و ذکر عالمان و استادان آن از صحابه، تابعان و تابعان آنها پرداخته شده است. در این فصل، به تأثیر امام صادق(ع) بر مدرسه کوفه و بارزترین شاگردان و راویان حدیث ایشان توجه شده است. فصل چهارم، به بیان ویژگی‌های مدرسه حدیثی کوفه و شاخصه‌های آن اختصاص یافته است. در فصل پنجم، با عنوان مدرسه کوفه و مصطلحات حدیث، به موضوع اهمیت دادن این مدرسه به حدیث و علم حدیث، اسناد و علل حدیث و موضوعاتی دیگر پرداخته شده است[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص6
    2. ر.ک: همان، ص7
    3. ر.ک: همان، ص7-8

    منابع مقاله

    مقدمه.


    وابسته‌ها