مجموعه‌ای از زیارت‌نامه و چگونگی برگزاری مراسم دینی زرتشتیان

    از ویکی‌نور
    مجموعه‌ای از زیارت‌نامه و چگونگی برگزاری مراسم دینی زرتشتیان
    پرونده:NUR مجموعه‌ای از زیارت‌نامه و چگونگی برگزاری مراسم دینی زرتشتیانJ1.jpg
    پدیدآورانبلیوانی، شاه‌بهرام (مؤلف)
    ناشروصال
    مکان نشرایران - یزد
    سال نشر1382
    چاپنخست
    موضوعزردش‍ت‍ی‍ان‌ -- آداب‌ و رس‍وم‌ و زن‍دگ‍ی‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌,زی‍ارت‍گ‍اه‍ه‍ای‌ زردش‍ت‍ی‌
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL۱۵۷۱ ‭/ب‌۸م‌۳

    مجموعه‌ای از زیارت‌نامه و چگونگی برگزاری مراسم دینی زرتشتیان، تألیف شاه‌بهرام بلیوانی، کتابی کم‌حجم است که همانطور که از نامش پیداست چگونگی پیدایش زیارتگاه‌های یزد و زیارت‌نامه‌های مربوط به آن‌ها و برخی مراسم دینی زرتشتیان را روشن می‌کند.

    روش نویسنده در نگارش، توصیفی بوده و کتاب را در دو فصل اصلی نوشته است. نویسنده در فصل نخست، ابتدا تاریخچه‌ای از روند پیدایش زیارتگاه‌های زرتشتیان در شهر یزد آورده و پیشینه آن‌ها را به دوره ساسانیان برمی‌گرداند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به زیارت پیرسبز (27 کیلومتری اردکان)، پیر هریشت (هفده کیلومتری اردکان)، پیرنارستانه (حدود 41 کیلومتری سمت شرق یزد) اشاره کرد. همچنین به توصیف ابنیه و ساختار آن‌ها پرداخته و در ادامه، زیارت‌نامه‌های مربوط به این زیارتگاه‌ها را که همگی منظوم هستند، می‌آورد.

    فصل دوم به معرفی برخی آداب و رسوم دینی زرتشتیان اختصاص دارد. نویسنده ابتدا از رسوم مربوط به پیوند ازدواج در میان زرتشتیان سخن به میان آورده است. در ادامه، مراسم شش گاهنبار، سرودن اوستا، برگزاری مراسم درگذشتگان و رسوم مختلف مربوط به آن را تبیین می‌کند[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص297-298

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها