متشابهات القرآن (ابهامزدایی)
متشابهات القرآن ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- الإتقان في متشابهات القرآن اثر خانم ام بسام در جمعآورى آيات متشابه قرآن به زبان عربى با هدف آسانسازى و اتقان حفظ قرآن به وسیله نشان دادن تفاوت آيات متشابه
- متشابهات القرآن و مختلفه تألیف محمد بن على بن شهر آشوب مازندرانى تفسير قرآن به صورت موضوعى و در خصوص آيات متشابه و محتاج به توضيح و آيات مورد اختلاف علما در موضوعات گوناگون است.
- البرهان في متشابه القرآن تألیف محمود بن حمزة بن نصر الکرمانى كتاب پيرامون يكى از موضوعات مهم علوم قرآنى يعنى مسالۀ الفاظ متشابه در قرآن، نوشته شده است.مؤلف كه از دانشمندان علوم اسلامى در قرن ششم هجرى و داراى تأليفات متعددى مىباشد در اين كتاب به بيان اسرار و علت تكرار كلمات و آيات قرآنى پرداخته است.
- حقائق التأويل في متشابه التنزيل اثر سيد رضى (متوفى 406ق)، در موضوع تفسير آيات متشابه قرآن كريم، به زبان عربى و در قرن چهارم هجرى تأليف شده است. شرح و تحقيق اين اثر توسط علامه محمدرضا آل كاشف الغطا انجام گرفته است.
- متشابه القرآن (طریثیثی) اثر رکنالدین ابوطاهر طریثیثی (حدود قرن 5)، کتابی است درباره تفسیر و عقاید از دانشمندی معتزلی که توسط عبدالرحمن بن سلیمان سالمی مورد تحقیق قرار گرفته و منتشر شده است.
- متشابه القرآن تألیف قاضى عبدالجبار، چنانكه از نام كتاب پيداست به شرح متشابهات قرآن اختصاص دارد؛ يعنى آيات متشابه را به ترتيب و نظم مصحف شريف مطرح مىكند و در پيرامون آنها ابتدا بحث لغوى و زبانى مىكند و سپس به تأويل و تحليل عقلى آن و بيان معناى مراد مىپردازد.
- سه رساله فلسفی: متشابهات القرآن - المسائل القدسية - اجوبة المسائل از آثار حكيم بزرگ صدرالمتألهين شيرازى (979- 1050 قمرى) است كه با مقدمه، تصحيح و تعليقات سيد جلالالدين آشتيانى (1304ش آشتيان- 1384ش مشهد) منتشر شده است.
- مشتبهات القرآن تألیف ابوالحسن على بن حمزة الكسائى میباشد. كتاب پيرامون يكى از موضوعات علوم قرآن، يعنى مسالۀ متشابهات قرآن نوشته شده است.
- المتشابه من القرآن؛ تفسير الآيات الغامضة تألیف محمدعلی حسن حلی (متوفی 1991م)، رسالهای است پیرامون متشابهات در برخی از سورههای قرآن کریم و تفسیر آیات دشوار.
- المحكم و المتشابه في القرآن اثر حسیب عبدالحلیم شعیب، در رابطه با یکی از مسائل مهم علوم قرآنی با عنوان محکم و متشابه و مباحث مرتبط با آن، به زبان عربی تألیف شده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |