مأموریت مشهد: نگاهی به زندگی و سیره مرحوم آیت‌الله العظمی میلانی

    از ویکی‌نور
    مأموریت مشهد
    مأموریت مشهد: نگاهی به زندگی و سیره مرحوم آیت‌الله العظمی میلانی
    پدیدآورانقویدل، مصطفی (نویسنده)
    ناشرنشر شهر
    مکان نشرتهران
    سال نشر۱۳۹۸
    شابک2-365-439-600-978
    کد کنگره

    مأموریت مشهد: نگاهی به زندگی و سیره مرحوم آیت‌الله العظمی میلانی تألیف مصطفی قویدل؛ آیت‌الله میلانی یکی از مراجع تقلید ساکن در شهر مقدس مشهد بودند. این مرجع عالی قدر، مبارزات خود با رژیم ستمشاهی را از سال 1341 آغاز کرد و یکی از مدافعان و حامیان همیشگی حضرت امام خمینی(ره) بود. این کتاب با نگاهی داستانی و با محور قرار دادن آیت‌الله میلانی، به تشریح جریانات تاریخ انقلاب اسلامی و مبارزات روحانیون با رژیم ستمشاهی به ویژه در سال‌های ابتدایی و شروع نهضت (سال 1342 و قیام پانزده خرداد) پرداخته است.

    یکی از اهداف ساواک (سازمان اطلاعات و امنیت کشور) نفوذ در بیوت مراجع عظام و اطلاع از اخبار مربوط به فعالیت‌ها و ملاقات‌های آنان بود. با توجه به نقش برجسته‌ی آیت‌الله میلانی در شهر مقدس مشهد و ارتباط گسترده‌ی ایشان با مردم تهران، قم، تبریز و سایر شهرهای ایران و موقعیت زیارتی شهر مقدس مشهد و حضور زائرین، همواره تحت نظر بودند و مراقبت‌های شدیدی نسبت به ایشان اعمال می‌شد. به طوری که بنابر اسناد موجود، یکی از مأمورین ساواک تا حدودی در بیت معظم له نفوذ کرده بود.

    سه مجلد قطور از اسناد ساواک در مورد آیت‌الله میلانی، بیانگر حساسیت ساواک نسبت به فعالیت‌های ایشان بوده و این در حالی است که آیت‌الله میلانی در سال 1354 دارفانی را وداع گفتند و در سال‌های اوج انقلاب و فعالیت ساواک در قید حیات نبودند. یکی از راه‌های شناخت افراد و جریانات در طول سال‌های قبل از انقلاب، بررسی گزارش‌های ساواک است؛ هرچند ظرافت‌ها و نکات بسیار زیادی در این مطالعات و بررسی‌ها باید مدنظر قرار گیرد.

    کتاب حاضر یک مستند تاریخی نیست، بلکه برداشتی آزاد با نگاهی داستانی به اسناد و گزارش‌های ساواک در خصوص آیت‌الله میلانی است. این کتاب با محور قرار دادن آیت‌الله میلانی، به تشریح جریانات تاریخ انقلاب اسلامی و مبارزات روحانیون با رژیم ستمشاهی به ویژه در سال‌های ابتدایی و شروع نهضت (سال 1342 و قیام پانزده خرداد) پرداخته است.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها