فکرواره مثنوی، فهرست تفصیلی تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی

    از ویکی‌نور
    فکروارۀ مثنوی، فهرست تفصیلی تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی
    فکرواره مثنوی، فهرست تفصیلی تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی
    پدیدآورانجعفری تبریزی، محمدتقی (نویسنده)

    جعفری، علی (زیر نظر)

    فیضی، کریم (استخراج)
    ناشرمؤسسه تدوین و نشر آثار علامه جعفری
    مکان نشرتهران
    سال نشر1386
    چاپاول
    کد کنگره
    ‏PIR‎ ۵۳۰۱‎/ج‎۷‎ت‎۷

    فکروارۀ مثنوی، فهرست تفصیلی تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی اثر علامه محمدتقی جعفری، زیر نظر علی جعفری، استخراج کریم فیضی؛ این کتاب، فهرست مطالب و مباحث گوناگونی که علامه جعفری در کتاب تفسیر مثنوی چهارده جلدی خود مطرح کرده، استخراج و در ذیل نوزده موضوع دسته‌بندی نموده است.

    فهرست موضوعات و مطالب با ابتکار جدید و به صورت جدولی و به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده است. به این ترتیب که هر صفحه دارای جدول عمودی است که چهار خانه دارد، در خانه نخست عنوان مطلب، بعد شمارۀ جلد تفسیر، سپس شمارۀ صفحات جلد و در خانۀآخر شمارۀ سطر کتاب درج شده است. این اثر را که می‌توان کشف المطالب کتاب تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی نیز نامید، به حق راهنمای بسیار خوبی برای دستیابی به مطالب و موضوعات تفسیر علامه جعفری است و استفادۀ از آن را سریع و آسان نموده است.

    موضوعات نوزده‌گانه مذکور عبات است از:

    کمال، اخلاق، فضیلت، رذیلت و...؛ اسلام و اسلامیت (تاریخ، تفکر و تمدن اسلامی+ تشیع)؛ اقتصاد؛ سیاست؛ الهیات، خدا، حکمت، عرفان و دین؛ اندیشه و آگاهی، حیات، عشق و مفاهیم فکری عام؛ انسان؛ جهان و هستی؛ تاریخ؛ اجتماع؛ روان، علم النفس و مسائل روان‌شناختی؛ علم، دانش، تعلیم و تربیت اکتشافات و... ؛ فلسفه؛ کلام؛ منطق؛ ماده؛ فیزیک، نجوم و...عدد و ریاضی؛ مباحث فقهی اصولی و حقوقی(حق و باطل)؛ مثنوی، مولوی ودیدگاه‌های وی؛ هنر، زیبایی و ادبیات.[۱]


    پانويس

    1. ر.ک: عالمی، محمدعلم، ص316-317


    منابع مقاله

    عالمی، محمدعَلَم، کتاب‌شناسی توصیفی مولانا (شامل جدیدترین تحقیقات و قدیمی‌ترین کتاب‌های مولوی پژوهی)، قم، انتشارات دانشگاه قم، 1392ش.

    وابسته‌ها