فلسفه اخلاق در تفکر غرب از دیدگاه السدیر مک اینتایر

    از ویکی‌نور
    فلسفه اخلاق در تفکر غرب از دیدگاه السدیر مک اینتایر
    فلسفه اخلاق در تفکر غرب از دیدگاه السدیر مک اینتایر
    پدیدآورانشهریاری، حمید (نویسنده)
    ناشرسازمان مطالعه و تدوين کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)، مرکز تحقيق و توسعه علوم انسانی
    مکان نشرتهران - ایران
    سال نشر1385 ش
    چاپ1
    شابک964-530-067-3
    موضوعاخلاق - فلسفه - تاریخ

    علوم سیاسی - فلسفه

    مک اینتایر، السدر، - نقد و تفسیر
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏‎‏B‎‏ ‎‏1647‎‏ ‎‏/‎‏م‎‏7‎‏ش‎‏9
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فلسفه اخلاق در تفکر غرب از دیدگاه السدیر مک‌اینتایر، تألیف دکتر حمید شهریارى، به زبان فارسى است و موضوع آن بیان فلسفه اخلاق در غرب است.

    ساختار

    کتاب، مشتمل بر یک مدخل، یک مقدمه و متن (داراى سه بخش و هشت فصل) مى‌باشد.

    محتواى کتاب، رساله دکتراى مؤلف است.

    گزارش محتوا

    کتاب، به بیان فلسفه اخلاق در تفکر غرب از دیدگاه «السدیر مک‌اینتایر» مى‌پردازد و ابعاد گوناگون اخلاق و سیاست را در مکاتیب مختلف و از دید شخصیت‌هاى مهم، مورد نقد و بررسى قرار مى‌دهد.

    کتاب، با مدخل شروع شده است که در آن پیرامون کتاب و موضوع آن مطالبى بیان گردیده است، سپس مقدمه‌اى در شرح زندگى السدیر مک‌اینتایر و شخصیت علمى و تألیفات او آورده شده است؛ تألیفاتى از قبیل تقریرى از مارکسیسم، مقالاتى جدید در باب الهیات فلسفى، ضمیر ناخودآگاه، مشکلاتى درباره باورهاى مسیحى، مکتوبات اخلاقى هیوم، تاریخچه فلسفه اخلاق، دنیوى‌سازى و تحول اخلاقى، نظریّه جامعه‌شناسى و تحلیل فلسفى، در پى فضیلت، اصلاحات، تبدل منظرها در فلسفه اخلاق، عدالت که؟ کدامین عقلانیت؟، سه تقریر رقیب در پژوهش اخلاقى، حیوان ناطق وابسته و...

    در مقدمه، به‌اجمال پیرامون سه کتاب ایشان مطالبى بیان مى‌شود: کتاب در پى فضیلت، کتاب عدالت که؟ کدامین عقلانیت؟ و کتاب سه تقریر رقیب در پژوهش اخلاقى.

    مؤلف در کتاب، پیرامون اخلاق، فلسفه اخلاق، پیشینه اخلاق، اخلاق در نزد بزرگانى مانند ارسطو و افلاطون مطالبى را بیان مى‌نماید، کلام و نظرات آنان را در مورد اخلاق بیان نموده و سپس نقد و بررسى مى‌کند. همچنین مباحثى دیگر، مانند اخلاق در مکاتب جدید غرب، تأثیر قانون در اخلاق، ویژگى‌هاى سیاست و اخلاق و رابطه این دو را، بیان مى‌نماید و مورد نقد و بررسى قرار مى‌دهد.

    بخش اول کتاب، در مورد سنت ارسطویى در فلسفه اخلاق و مشتمل بر سه فصل است.

    مؤلف، در ابتدا به ذکر نظام اخلاقى در جوامع مى‌پردازد و فضایل در جهان قهرمانى را توضیح مى‌دهد و از فضایل، در جوامع قهرمانى، آتن و جوامع باستانى سخن مى‌گوید.

    وى سپس مطالبى را پیرامون ارسطوگرایى، منابع اصلى ارسطو در اخلاق و سیاست، اخلاق ارسطویى، عدالت از نظر ارسطو، عقل عملى از نظر ارسطو، سیاست ارسطو، نقد ارسطو، اختصاص شهروندى به مردان آزاد، بیان مى‌کند و شرح مى‌دهد.

    در فصل سوم، در مورد نقش فضایل در تربیت انسان، نقش قانون در تربیت اخلاقى، نقش اراده در اخلاق آکویناس، افزایش کلیدواژگان و مفاهیم جدید به مباحث اخلاقى، مطالبى را همراه با شرح ذکر مى‌نماید.

    بخش دوم کتاب، با عنوان عصر روشنگرى و مدرنیسم، نیز مشتمل بر سه فصل مى‌باشد:

    مؤلف، در بخش اول پیرامون اخلاق سنتى و تلاش‌هایى که براى نجات آن شده و در مورد اخلاق در نزد مکاتب مختلف مباحثى دارد.

    در فصل دوم، از ویژگى‌هاى اخلاق و سیاست مدرنیته و پیامدهاى آن، گرفتارى اخلاق جدید، عاطفه‌گرایى بنیان تفکر فلسفى مدرنیته، ضعف علوم اجتماعى و ضعف سازمان‌ها در عصر مدرنیته سخن مى‌گوید. در ادامه، به بررسى لیبرالیسم و ابعاد و مسائل گوناگون آن مى‌پردازد و مطالبى را در این مورد توضیح مى‌دهد.

    بخش سوم کتاب، در مورد پسامدرنیسم و اصطلاحات مک‌اینتایر، مشتمل بر دو فصل است. برخى از مطالب مؤلف در این بخش بدین شرح است: بازنگرى و اصلاحات در ارسطوگرایى، ارسطوگرایى مک‌اینتایر، سه مفهوم محورى براى بازسازى اخلاق فضیلت‌مدار ارسطویى، نقد و بررسى روش مک‌اینتایر، فقر مدرنیته، شکست طرح روشنگرى و...

    وضعیت کتاب

    فهرست مطالب و موضوعات، در ابتداى کتاب و فهرست کتب مک‌اینتایر، فهرست گزیده منابع انگلیسى و فهرست گزیده منابع فارسى در آخر آن بیان شده است. توضیحات لازم در پاورقى آورده شده است.

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها