فلسفه آبای کلیسا

    از ویکی‌نور
    فلسفه آبای کلیسا
    فلسفه آبای کلیسا
    پدیدآورانولسفن، هری اوسترین (مؤلف)، شهبازی، علی (مترجم)
    ناشرانتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1389
    چاپاول
    زبانفارسی
    کد کنگره
    BT 25/و۸،ف۸

    فلسفه آبای کلیسا، نوشته هری اوسترین ولسفن (1887-1947م)، پژوهشگر برجسته تاریخ فلسفه به‌ویژه فلسفه دینی، سومن پژوهش از سلسله پژوهش‌ای «ساختار و رشد نظام‌های فلسفی از افلاطون تا اسپینوزا» است، که مؤلف در آن به ترمیم فسلفه‌‌ای می‌پردازد که با فیلون آغاز و به اسپینوزا ختم می‌شود و در این سیر فلسفی می‌کوشد فیلون را بنیانگذار فلسفه دینی در سه دین ابراهیمی یهودیت، مسیحیت و اسلام معرفی کند. ویژگی آشکار این سنت فکری، تفسیر متون مقدس بر حسب فلسفه و نقد و ارزیابی منصفانه فلسفه در پرتو اصول اعتقادی از کتاب‌های مقدس است.

    مؤلف در این سلسله پژوهش‌ها به‌ویژه کتاب حاضر، می‌کوشد اساسی‌ترین آموزه‌های مسیحی را به باورها و آینی‌های یهودی برگرداند. مؤلف در این کتاب کوشیده است با روش فرضی - استنتاجی نشان دهد که برداشت مشابهی که آبای کلیسا از رابطه پاره‌ای تعالیم فلسفه یونانی با حقایق وحیانی کتاب مقدس یهودی و مسیحی داشتند، موجب صورت‌بندی باورهای مسیحی در قالب نوعی فلسفه شده و بدین‌ترتیب روایتی مسیحی از فلسفه یونانی پدید آمده است.

    کتاب حاضر دربردارنده چهار بخش است که مؤلف در آن‌ها بدین موضوعات پرداخته است: رابطه ایمان و عقل؛ تثلیث؛ لوگوس و مُثُل افلاطونی؛ سرهای سه‌گانه یعنی سر پیدایش، تثلیث و تجسد، تکفیرشدگان، یعنی آیین گنوسی و بدعت‌ها[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص104-105

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها