فرهنگ اساطیر ایرانی بر پایه متون پهلوی

    از ویکی‌نور
    فرهنگ اساطیر ایرانی بر پایه متون پهلوی
    فرهنگ اساطیر ایرانی بر پایه متون پهلوی
    پدیدآورانقلی‌زاده، خسرو
    ناشرکتاب پارسه
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1387
    چاپیکم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BL 2270۰‪‪/ق۸ف۴

    فرهنگ اساطیر ایرانی بر پایه متون پهلوی، تألیف خسرو قلی‌زاده، به منظور استفاده پژوهشگران تاریخ و فرهنگ ایران، به‌ویژه ایران باستان، زبان و ادبیات فارسی، باستان‌شناسی و علم ادیان، اساطیر و مردم‌شناسی نوشته شده است.

    قلی‌زاده باور دارد، از آنجایی که متون پهلوی و فارسی میانه، آگاهی‌های خوبی در این زمینه‌ها در اختیار خوانندگان قرار می‌دهند، آن‌ها را مبنای کار خود قرار داده است و از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کتاب‌های ارداویراف‌نامه، بندهشن، دینکرد، روایت پهلوی، زند بهمن یسن، شایست ناشایست، گزیده‌های زادسپرم و... اشاره کرد.

    عنوان‌ها و موضوع‌های کتاب، به ترتیب الفبایی، مطرح شده‌اند. نخستین واژه «آب» و آخرین «یوغ» است. نویسنده کوشیده است که واژه‌ها را از جنبه‌های گوناگون بررسی کند. روش او این‌گونه است که ابتدا خوانش اصطلاح را در فارسی میانه آورده، در ادامه، با استناد به متون، به معرفی آن پرداخته و در پایان، منابع مورد استفاده، همراه با ذکر شماره صفحه یا بخش‌ها درج گردیده‌ است. همچنین در مورد اصطلاح‌هایی که با تلفظ یا نام‌های مختلف خوانده می‌شوند، ار شیوه ارجاع متقابل بهره برده است[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص66

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها