عیسی پیام‌‌آور اسلام

    از ویکی‌نور
    عیسی پیام‌‌آور اسلام
    عیسی پیام‌‌آور اسلام
    پدیدآورانبهشتی، احمد
    ناشرانتشارات اطلاعات
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1372
    چاپاول
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP 227/3/ب9ع9

    عیسی پیام‌آور اسلام، تألیف احمد بهشتی، با توجه به منابع تاریخی و کتاب مقدس و با استفاده از آیات قرآن و با رویکردی انتقادی شخصیت واقعی حضرت عیسی را معرفی می‌کند.

    نویسنده عیسی(ع) را معلم بزرگ توحید و اخلاق و معنویت نشان می‌دهد که از الوهیت دستگاه تثلیث فاصله می‌گیرد و مانند همه انبیا، مصدق پیامبران گذشته و بشارت‌دهنده ظهور پیامبر بعد از خود است.

    کتاب حاضر در نه بخش تدیون شده است. مؤلف بیشرت مطالب هشت بخش نخست را از کتاب Jesus Prophet of Islam تألیف محمد عطاالرحیم گرفته است و به‌طور کلی ترجمه‌ای از آن کتاب است و در عین‌حال مطالبی را بر آن افزوده و احیاناً از آن کاسته است. مؤلف در بخش نهم کتاب با عنوان «مسیح در قرآن» از کتاب محمد عطاالرحیم استفاده نکرده و کوشیده است به شکل تفسیر موضوعی، آیات مربوط به حضرت عیسی و مریم را بررسی کند و برداشت‌های خود را از قرآن کریم و احادیث معصومین(ع) ارائه دهد.

    بخش نخست کتاب درباره توحید در مسیحیت و تحریف آن است و به جمود قدرت‌گرایی کلیسا می‌پردازد. مؤلف در بخش دوم گزارشی تاریخی و انتقادی درباره عیسی می‌دهد و در سه بخش بعدی کتاب به انجیل برنابا، کتاب هرماس، برنابا و مسیحیان اولیه می‌پردازد. بخش ششم کتاب، نخستین یکتاپرستان مسیحیت، مانند ایرنائیوس، ترتولیان، اریجن، آریوس و عقاید آن‌ها و همچنین شورای نیقیه، رسمیت یافتن تثلیث در کلیسا و نظرات و واکنش به آن می‌پردازد. مؤلف در بخش بعدی با عنوان «یکتاپرستان مسیحی در قرون اخیر» به یازده شخصیت مثل میخائیل سروتوس، فرانسیس دیوید، جان بیدل و جان لاک اشاره می‌کند. بخش هشتم کتاب با عنوان «مسیحیت در عصر حاضر» به موضوعات دانش وحیانی و دانش عقلانی، مسیحیت و وحی، کلیسا، گناهکار بودن انسان و چند موضوع دیگر می‌پردازد. مؤلف در آخرین فصل به جایگا و تعالیم مسیح در قرآن و احادیث پرداخته است و قرآن را بهترین مأخذ درباره زندگی و تعالیم عیسی معرفی کرده است. کتاب ساده و روان نیست و بیشترین استناد مؤلف به منابع فارسی کتاب مقدس و قرآن و احادیث است[۱].

    پانویس

    1. ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، ص112-113

    منابع مقاله

    ایزانلو، رمضانعلی و همکاران، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر اول: مسیحیت)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1392ش.

    وابسته‌ها