شهر پریان؛ دنیای آرمانی زنان در تاریخ داستان سرایی ایرانیان قرون ششم تا دوازدهم

    از ویکی‌نور
    شهر پریان؛ دنیای آرمانی زنان در تاریخ داستان سرایی ایرانیان قرون ششم تا دوازدهم
    شهر پریان؛ دنیای آرمانی زنان در تاریخ داستان سرایی ایرانیان قرون ششم تا دوازدهم
    پدیدآورانابراهیمی، آمنه (نویسنده)
    ناشرگل آذین
    مکان نشرتهران
    سال نشر۱۳۹۸ش
    شابک7-01-6352-622-978
    موضوعزنا‌ن‌ در ادبیا‌ت‌,iteratureB in Women,داستا‌ن‌ ها‌ی فا‌رسی‌ -- قرن‌ ۶-۱۲ق‌. -- تا‌ریخ‌ و نقد,ictionB Persian -- 21-centuries th81 -- criticism and History
    کد کنگره
    ‏PIR۴۰۰۹/ز۹الف۲ ۱۳۹۸

    شهر پریان؛ دنیای آرمانی زنان در تاریخ داستان سرایی ایرانیان قرون ششم تا دوازدهم تألیف آمنه ابراهیمی؛ نویسنده در این اثر تلاش داشته تا با نگاهی پدیدار شناسانه دنیای آرمانی زنان را در درازنای تاریخ ایران (قرون ششم تا دوازدهم هجری قمری) کشف و درک کند. در مطالعه‌ی پیش رو دنیای بدون مرد یا همان شهر پریان، زندگی عاشقانه و حاضر شدن در صحنه‌های پیکار برای تغییر سرنوشت تاریخی، از مهم‌ترین دغدغه‌های زنان است. مطالعه‌ای از این دست در قلمرو پژوهش‌های تاریخی ایران سابقه ندارد.

    ساختار

    مطالب در شش فصل ارائه گردیده است:

    فصل اول: مقدمات و کلیات

    فصل دوم: زن در هجوم‌های قرون ششم تا دوازدهم...(هجوم غزان و ورود سلجوقیان به ایران/ هجوم چنگیز/هجوم تیمور/ سقوط اصفهان به دست افغانان)

    فصل سوم: بازخوانی وضعیت اقتصادی و فرهنگی زن در فاصله‌ی قرون ششم تا دوازدهم

    فصل چهارم: الگوهای آرمانی زنان...(مادر بانوان/ کدبانوان/ خرد بانوان/ شاه بانوان/ پیامبر بانویی/ پارسا بانوان/ عارفه بانوان/ هنرمند بانوان/...)

    فصل پنجم: الگوهای ضدآرمانی زنان...(مکار زنان/ جادو زنان/ زنان ناپارسا و کامجوی/ فتانه زنان/ زنان دلاله / زنان عیاره/ زنان نادان/ زنان ناسپاس)

    فصل ششم: زوایایی دیگر از زندگی آرمانی زنان

    گزارش محتوا

    نویسنده در این اثر تلاش داشته تا با نگاهی پدیدار شناسانه دنیای آرمانی زنان را در درازنای تاریخ ایران (قرون ششم تا دوازدهم هجری قمری) کشف و درک کند. مطالعه‌ی پیش رو با در نظر گرفتن سایه‌ی سنگین مهم‌ترین هجوم‌های تاریخ ایران راجع به تیپ‌شناسی آرمانی زنان است اما بی ارتباط با خواست‌های مردان نیست، چرا که همواره زن ومرد همچون دو آینه روبرو تصاویری در هم تنیده و متعدد را از خود و دیگری منعکس می‌کنند. از آن جا که در تاریخ ایران، زنان به دلایلی چند پوشیده روی و پوشیده نام بوده و از آن‌ها کمتر سخن گفته شده، نویسنده بر اساس داستان‌های عامیانه سعی کرده است زیست جهان خاموش زنان را دریابد و صدای آن‌ها را بشنود. بر اساس این مطالعه می‌توان گفت دنیای بدون مرد / شهر پریان، زندگی عاشقانه و حاضر شدن در صحنه‌های پیکار برای تغییر سرنوشت تاریخی از مهم‌ترین دغدغه‌های زنان است. مطالعه‌ای از این دست در قلمرو پژوهش‌های تاریخی ایران سابقه ندارد.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها