شرح الصدور بشرح حال الموتى و القبور

    از ویکی‌نور
    شرح الصدور بشرح حال الموتى و القبور
    شرح الصدور بشرح حال الموتى و القبور
    پدیدآورانسیوطی، عبدالرحمن بن ابی‌‌بکر (نويسنده)
    ناشردار المدني ** مطبعة المدني
    مکان نشرعربستان - جده ** مصر - قاهره
    سال نشر13سده
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /م4س9 141/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    شرح الصدور بشرح حال الموتی و القبور، اثر جلال‌الدین سیوطی (متوفی 911ق)، کتابی است پیرامون جهان آخرت و احوال مربوط به مرگ و عالم قبر.

    در مقدمه‌ای که احمد حمدی امام، بر کتاب نگاشته، خاطرنشان شده است که این کتاب، خلاصه و چکیده همه کتاب‌هایی است که سیوطی در این موضوع نوشته است[۱].

    سیوطی در این کتاب، به خواننده نشان داده است که حقیقت و واقعیت مرگ و جهان آخرت چیست و به دنبال آن است تا خواننده با مطالعه آن، با شادمانی و حسن نیت، به خالق خویش نگریسته و عاقبت خود را بپذیرد و دنیای خود را با آنچه در آن است، از خانواده و یارانش و مادیات و اموال، ترک ‌گوید، درحالی‌که به این امر، راضی و خرسند است و بداند آنچه برای او باقی خواهد بود و در نزد پروردگار، برای او مفید است، اعمال صالح او می‌باشد[۲].

    در واقع اثر حاضر، کتابی است که خواننده را پند و اندرز داده و او را ترغیب می‌کند که در این دنیا، کار نیک و پسندیده انجام داده و خود را از بدی دور کند و دست و زبان خود را از ظلم بازداشته و برای انجام کارهای نیک آماده باشد و از هوس‌ها، دوری کند و با یاد مرگ و احوال و اهوال مربوط به آن، خویش را برای ترک دنیای فانی و رسیدن به دار بقا و جاودانگی، آماده سازد[۳].

    شیوه نگارش کتاب، بدین صورت است که ابتدا عناوینی کلی مطرح گردیده و سپس، روایات و احادیث مربوط به آن موضوع، بدون تشریح یا توضیحی خاص، ذکر شده است. از جمله این روایات، حدیثی است پیرامون طول عمر و خیر بودن آن برای مؤمنین؛ از پیامبر(ص) روایت شده است: «خیاركم أطولكم أعمارا و أحسنكم أعمالا» (بهترین شما کسی است که عمرش طولانی و عملش نیکو باشد)[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص4
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: متن کتاب، ص9

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها