جعفری، سید محمدمهدی

    از ویکی‌نور
    (تغییرمسیر از سید محمدمهدى جعفرى)
    جعفری، محمدمهدی
    نام جعفری، محمدمهدی
    نام‎های دیگر جعفری، سید محمدمهدی
    نام پدر
    متولد ۵ مهر ۱۳۱۸ش / ۲۷ سپتامبر ۱۹۳۹م
    محل تولد بوشهر
    رحلت
    اساتید
    برخی آثار آفرینش‌های هنری در گفتار نبوی (تلخیص و بازنویسی کتاب مجازات آثار نبوی)

    ترجمه نهج‌البلاغه (محمدمهدی جعفری)

    پرتوی از قرآن

    کد مؤلف AUTHORCODE04620AUTHORCODE

    سيد محمدمهدى جعفرى (متولد 1318ش)، پژوهشگر بزرگ قرآن و نهج‌البلاغة، مترجم، شارح نهج‌البلاغة و عضو هيأت علمى دانشگاه شيراز و استاد دانشکده علوم حديث شهررى، زندانی سیاسی دوران پهلوی، نماینده مردم دشتستان در مجلس اول شورای اسلامی،

    ولادت

    در سال ۵ مهر ۱۳۱۸ش مطابق با ۲۷ سپتامبر ۱۹۳۹م در در روستای دهقاید شهرستان دشتستان از توابع استان بوشهر متولد شد.

    تحصیلات

    وى تحصيلات ابتدايى را در برازجان گذرانيد. ليسانس زبان و ادبيات فارسى رادر سال1340ش. از دانشگاه شيراز، فوق ليسانس زبان و ادبيات عرب را در سال 1354ش. از دانشگاه تهران و دكتراى فرهنگ عربى و علوم قرآنى را در سال 1367ش. از دانشگاه تهران اخذ كرد. وى همچنين سابقه مبارزات سياسى فراوانى را به همراه دارد. او در سال‌های ۱۳۴۲ و ۱۳۴۳ در دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر نظامی شاه، محاکمه و به چهار سال زندان محکوم شد.

    در زندان از فرصت پیش آمده استفاده کرد و ضمن آموختن برخی از درسهای ممکن، به نوشتن تقریرات درس تفسیر سیدمحمود طالقانی همت گماشت و سه جلد از تفسیر «پرتوی از قرآن» طالقانی بدین وسیله تنظیم و تدوین شد.

    استاد جعفرى، در علوم دينى و ادبيات و زبان عربى و فارسى كوشش‌هاى بسيار كرده و مطالعات قابل توجهى در زمينه نهج‌البلاغة دارد. دكتر جعفرى در دوره اول مجلس شوراى اسلامى، به نمايندگى از مردم دشتستان انتخاب شد.

    عضویت در هيات علمى دانشكده ادبيات دانشگاه شيراز، همچنین همکاری در دانشکده علوم حدیث شهر ری و تدریس متون عربی و نهج‌البلاغة از دیگر فعالیتهای ایشان است.

    او در سال ۱۳۸۵ با رتبهٔ استادی از دانشگاه شیراز بازنشسته شد، ولی همچنان در دانشگاه شیراز و دانشگاه‌های دیگر به تدریس نهج‌البلاغة ادامه می‌دهد.

    آثار

    از دكتر جعفرى مقالات بسيارى در مطبوعات كشور به چاپ رسيده است. همچنين كتاب «تصحيح و ترجمه نهج‌البلاغه» ايشان، در سال 1387ش. برنده بيست و ششمين دوره كتاب سال جمهورى اسلامى ايران شده است.

    از دیگر آثار ایشان: ترجمه كتاب همكارى‌هاى اجتماعى اثر شيخ محمد ابوزهره

    ترجمه روش تربيتى اسلام به قلم محمد قطب

    ترجمه كتاب امام على(ع) از جلد2 تا جلد8 تألیف عبدالفتاح عبدالمقصود - جلد اول اين كتاب را آیت‌الله سيد محمود طالقانى ترجمه كرده است.

    نهضت بيدارگرى در جهان اسلام

    ترجمه برترين هدف در برترين نهاد يا زندگانى امام حسین(ع) تألیف شيخ عبدالله علائلى

    پژوهش در اسناد و مدارک نهج‌البلاغة

    آشنايى با نهج‌البلاغة

    آموزش نهج‌البلاغة

    پرتويى از نهج‌البلاغة

    كتاب‌هاى «تاثير نهج‌البلاغة بر شاعران فارسى» و ترجمه «تلخيص‌البيان» توسط سيد محمد مهدى جعفرى به زودى وارد بازار نشر مى‌شود.


    وابسته‌ها