زیارت عاشورا فراتر از شبهه

    از ویکی‌نور
    ‏زیارت عاشورا فراتر از شبهه
    زیارت عاشورا فراتر از شبهه
    پدیدآورانتبریزی، جواد (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرزیاره عاشوراء فوق الشبهات. فارسی ** مجموعه‌ای نفیس بر اساس گفتارها و نوشته‌های استاد الفقهاء و المجتهدین میرزا جواد تبریزی قدس سره
    ناشردار الصديقة الشهيدة (سلام الله عليها)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1389ش - 1431ق
    چاپ1
    شابک978-964-8438-93-2
    موضوعزیارت نامه عاشورا - نقد و تفسیر
    زبانعربی - فارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ت‎‏2‎‏ ‎‏ز‎‏9041 271/6 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    زیارت عاشورا، فراتر از شبهه، ترجمه «زيارة العاشوراء فوق الشبهات» و مجموعه‌ای نفیس در رابطه با زیارت عاشورا بر اساس گفتارها و نوشته‌های آیت‌الله میرزا جواد تبریزی (متوفی 1427ق) است.

    کتاب با ذکر شرح حال و ذکر اسامی آثار فراوان میرزا جواد تبریزی آغاز شده است[۱] و در ادامه وصیت‌نامه ایشان در تأکید بر حفظ شعائر ارائه شده است: «بر تمام مؤمنین است با دل و جان از مسلمات مذهب حق دفاع کنند و هیچ‌گاه اجازه ندهند بعضی با القای شبهه، عوام از مؤمنین را فریب دهند؛ خصوصاً در مسائل شعائر حسینیه که تشیع به‌واسطه آن زنده است، حفظ شعائر اهل‌بیت(ع) حفظ مذهب برحق تشیع است[۲]‏. پس از آن آخرین توصیه‌های میرزا جواد تبریزی در بستر بیماری چند روز قبل از رحلت در ایام شهادت رئیس مذهب حضرت امام صادق(ع) و تأکید بر زنده نگه داشتن شهادت آن حضرت همانند ایام عاشورا و فاطمیه ذکر شده است[۳]‏.

    زیارت عاشورا، نجوایی است الهی که بندبند آن یادآور حماسه خونین کربلا و مصائب اهل‌بیت(ع) است[۴]‏.

    مرکز دارالصدیقة الشهیده، ضمن ترجمه کتاب «زيارة العاشوراء فوق الشبهات» میرزا جواد تبریزی، بیانات و استفتائات ایشان در خصوص این زیارت شریفه را همراه با توضیحاتی برطبق مبانی رجالی و حدیثی ایشان به‌صورت کتاب درآورده است[۵]‏.

    مباحث اصلی کتاب با ذکر فضیلت زیارت عاشورا آغاز شده است؛ کسی که این زیارت را بخواند مثل کسی است که با حضرت حسین بن علی(ع) شهید شده و در درجه ایشان قرار خواهد گرفت و ثواب تمام انبیا و رسولان و کسانی که امام حسین(ع) را از زمان شهادتش تا به امروز زیارت نموده‌اند برایش نوشته می‌شود[۶]‏.

    بررسی اسناد زیارت عاشورا، زیارت عاشورا در مزار کبیر، مصباح الزائر، فرحة الغری و...، نقل سند کامل زیارت عاشورا، توضیح معنای لعن، لعن در قرآن کریم و کتب اهل سنت و استحباب لعن کسانی که به اهل‌بیت(ع) ستم کرده‌اند، از جمله مباحث مطرح‌شده در کتاب است.

    بخش عمده‌ای از صفحات کتاب، به بررسی نسخه‌های خطی زیارت عاشورا اختصاص یافته است[۷]‏. همچنین شروح زیارت عاشورا و توجه بزرگ‌ترین علما به زیات عاشور مورد بحث قرار گرفته است[۸]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: زندگی‌نامه، ص10-5
    2. ر.ک: وصیت‌نامه، ص11
    3. ر.ک: آخرین توصیه‌های فقیه مقدس، ص16-13
    4. ر.ک: مقدمه، ص17
    5. ر.ک: همان، ص18
    6. ر.ک: متن کتاب، ص21-20
    7. ر.ک: همان، ص416-281
    8. ر.ک: همان، ص445-409

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها